
Η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης των επικοινωνιών (Roskomnadzor) δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα πως λαμβάνει μέτρα προκειμένου να τιμωρήσει την Google για τη διασπορά «fake news» στο YouTube, και είχε προειδοποιήσει προηγουμένως την αμερικανική εταιρία ότι θα της επέβαλλε πρόστιμο αν δεν συμμορφωνόταν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαμάχης με ξένες τεχνολογικές εταιρίες και ΜΜΕ για τον έλεγχο των πληροφοριακών ροών.
Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Στο στόχαστρο δικαστικών αρχών Google και Wikipedia για «ψευδείς» πληροφορίες
Η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων και 7 εκατομμυρίων ρουβλίων σε δύο υποθέσεις, ανέφερε σήμερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας.
H Google δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε πως τα πρόστιμα έχουν σχέση με αυτό που η Μόσχα θεωρεί μετάδοση ανακριβών στοιχείων για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων και τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία, καθώς και για τη μετάδοση βιντεοκλίπ στο YouTube που παρήγαγαν ακροδεξιές οργανώσεις όπως το εθνικιστικό τάγμα Αζόφ.
Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής της χώρας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σκληρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Μόσχα στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.
Η Ρωσία έχει μπλοκάρει ορισμένες ξένες εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Facebook και του Instagram της Meta Platforms, με τις εγχώριες εταιρίες να σχεδιάζουν να πάρουν ό,τι απέμεινε. Το YouTube, αν και υπό αυξανόμενη πίεση από τη ρωσική κυβέρνηση, παραμένει διαθέσιμο.
Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα πως υπάρχει και άλλη μία υπόθεση εναντίον της Google για μετάδοση βίντεο στο YouTube που καλούν για τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία, όπως ανέφερε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Xειρόφρενο Κia στις αυξήσεις τιμών λόγω δασμών - Η ανησυχία για τα ανταλλακτικά
Τα εξαρτήματα εγείρουν ένα δύσκολο και περίπλοκο ζήτημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η νοτιοκορεατική Kia

Χοντραίνει η κόντρα Τραμπ - Πάουελ - Την απόλυσή του εξετάζει ο Λευκός Οίκος
Τι είπε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε ερώτηση δημοσιογράφου

Οι ΜμΕ στις αμερικανικές Τσαινατάουν «πληρωνουν» το μάρμαρο των δασμών Τραμπ
Οι κάτοικοι της Τσαϊνατάουν στο Κάτω Μανχάταν ξοδεύουν κάθε χρόνο 1,15 δισ. δολάρια σε προϊόντα και υπηρεσίες λιανικής πώλησης

Αμερικανικό σκάκι στην Ουκρανία: Ποιες επαρχίες «περνούν» στη Ρωσία - Χαλάρωση των κυρώσεων
Τι ειπώθηκε στο Παρίσι και πώς αντιδρούν Κίεβο και Μόσχα

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Ο χρυσός παίρνει τον δρόμο της... επιστροφής - Γιατί «εγκαταλείπει» τη Νέα Υόρκη
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Μείωση 1,1% στα δημοσιονομικά έσοδα της Κίνας το α΄ τρίμηνο 2025
Τα δημοσιονομικά έσοδα για την Κίνα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν συνολικά σε 821,54 δισ. δολάρια

Moody’s: Αυξάνει τις προβλέψεις για αθετήσεις πληρωμών
Κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώθηκαν 27 αθετήσεις πληρωμών, έναντι 38 την ίδια περίοδο πέρυσι

Ο Τραμπ δηλώνει απρόθυμος να συνεχίσει να αυξάνει τους δασμούς στην Κίνα - Τι είπε για TikTok
Ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους υπαινίχθηκε ότι έχουν γίνει προσπάθειες προσέγγισης της Κίνας για συνομιλίες

Το εγκώμιο Πάουελ «έπλεξε» ο Βιλεροούα - «Ένας υποδειγματικός κεντρικός τραπεζίτης»
«Ένας κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να λέει την αλήθεια ανεξάρτητα και αυτό έκανε ... Χαιρετίζω τον επαγγελματισμό και το θάρρος του.» είπε ο Βιλερουά