Κεφάλαια αξίας 19,8 δισ. δολαρίων ενίσχυσαν τα χαρτοφυλάκια των hedge funds (κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου)  το πρώτο τρίμηνο του 2022. Πρόκειται για τη μεγαλύtερη εισροή κεφαλαίων από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και οφείλεται στα κέρδη που κατέγραψαν ορισμένα hedge funds σε μια περίοδο που η αστάθεια χαρακτηρίζει τις αγορές.  

Σχεδόν 13 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν σε hedge funds, που ονομάζονται κεφάλαια ειδικών καταστάσεων και distressed asset,σύμφωνα με την HFR.

Ωστόσο, το συνολικό ενεργητικό των hedge funds παρέμεινε σχεδόν σταθερό από τον Δεκέμβριο και ανέρχεται στα 4 τρισ. δολάρια, καθώς η απόδοση των κεφαλαίων που βασίζονται σε μετοχές ήταν κακή το πρώτο τρίμηνο. 

«Οι θεσμικοί επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνουν τη δέσμευσή τους σε κεφάλαια που συνδυάζουν αποτελεσματική, θετική ως προς τη μεταβλητότητα, διατήρηση κεφαλαίου με διαχειριστές που προσφέρουν ευκαιριακή έκθεση στις τάσεις των επιτοκίων και του πληθωρισμού, με αυτά να συμπληρώνουν αποτελεσματικά τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια και τη διάρκεια», δήλωσε ο Kένεθ Χέιντζ, πρόεδρος του HFR. Ρεκόρ καθαρής εισροής χρημάτων σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου ολοκλήρωσαν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 0,78% χαμηλότερα, σύμφωνα με τον δείκτη HFRI Fund Weighted Composite, αλλά ξεπέρασαν την απόδοση του δείκτη S&P, ο οποίος υποχώρησε 4,60%. 

Τα μακροοικονομικά  κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, ωστόσο, που στοιχηματίζουν στις μακροοικονομικές τάσεις, αυξήθηκαν κατά 6,8% το τρίμηνο, καθώς κινούνταν καλά εν μέσω άκρως ευμετάβλητων αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές