Στα… Τάρταρα έχει γκρεμιστεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία, με τις προοπτικές για τα ατομικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και για την οικονομία γενικότερα να είναι οι χειρότερες από τον χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Μάλιστα, η εταιρεία ερευνών αγοράς GfK να αναφέρει πως ο σχετικός δείκτης έπεσε αυτόν τον μήνα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε τη στατιστική καταγραφή, πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK υποχώρησε 7 μονάδες βάσης στο -38 τον Απρίλιο, πολύ χαμηλότερα έναντι των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Η πτώση αντανακλά την αυξημένη αγωνία των καταναλωτών, εξαιτίας της κρίσης του κόστους διαβίωσης, της επιβράδυνσης και της έντονης αβεβαιότητας.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι Βρετανοί σκέφτονται δύο φορές πριν κάνουν οιαδήποτε αγορά. Και καθώς δεν υπάρχει κάποια προοπτική βελτίωσης στον ορίζοντα, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι περαιτέρω επιδείνωση», σημειώνει ο Τζόε Στέιτον, διευθυντής της GfK.

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Μ. Βρετανίας, οι πωλήσεις τροφίμων και βενζίνης μειώθηκαν απότομα ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών, ενώ μειώθηκαν και οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή