
Το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μέσω μιας έρευνας ήρθε να επιβεβαιώσει όσα υποψιαζόμασταν για την υγεία των παιδιών και τη χρήση οθονών.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Child and Adolescent Health, επικεντρώνεται στην υγεία των παιδιών και των εφήβων, με τα ευρήματά της να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις αρνητικές επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet.
Οι συνέπειες στα παιδιά μεταξύ δύο και τριών ετών
Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη, είτε σε τηλεόραση, υπολογιστή ή φορητή συσκευή, γίνονται λιγότερο ενεργά όταν φτάσουν στην ηλικία των πέντε ή έξι ετών, σε σχέση με τα παιδιά που περνούν το πολύ μία ώρα την ημέρα μπροστά στην οθόνη.
Μία ώρα είναι αρκετή
Σύμφωνα με τη μελέτη, η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει την πρώτη θέση, όπου το ποσοστό των παιδιών που στέκονται μπροστά της έως και μία ώρα την ημέρα είναι αρκετά χαμηλό. Ο ΠΟΥ έχει συστήσει επίσημα ότι μια ώρα είναι αρκετή.
Καθιστική ζωή
Τα παιδιά που κάθονται μπροστά στην οθόνη για δύο ή για περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα κάνουν τουλάχιστον 40 λεπτά περισσότερη καθιστική ζωή όταν φτάνουν τα πέντε ή έξι, έχοντας πιο περιορισμένο χρόνο για σωματική δραστηριότητα, παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες.
Επιπλέον, όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες στο παρελθόν, οι οθόνες αντικαθιστούν πιο χρήσιμες δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, ενώ η αυξημένη χρήση τους σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας, κυρίως με την παχυσαρκία.


Latest News

Μήπως οι influencers… βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας;
Οι «ιατρικές» αναρτήσεις στα social media είναι συχνά παραπλανητικές. Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τους… σύγχρονους κομπογιαννίτες των social media;

Ξέρω τι σκέφτεσαι (κυριολεκτικά)!
Μια ομάδα Καναδών επιστημόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το μυστικό για να μπορούμε να διαβάζουμε τη σκέψη αναφέροντας ότι ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου λειτουργούν ως αναστολείς

Φόβοι για 500.000 νεκρούς επιπλέον στη 10ετία εάν κοπούν τα κονδύλια των ΗΠΑ στη Ν.Αφρική
Η δραματική προειδοποίηση της ερευνήτριας Λίντα-Γκέιλ Μπέκερ, διευθύντρια του Ιδρύματος Desmond Tutu στη Νότια Αφρική

Πληρωμές και υγεία και φάρμακα - «Καταστροφή» για τα νοικοκυριά
Ευάλωτοι ακόμη και οι πλούσιοι στην Ελλάδα και το 20% του συνολικού πληθυσμού στην Ευρώπη

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα
Στο μέτρο για δωρεάν φάρμακα προστίθενται από τον ερχόμενο μήνα επιπλέον 130.000 δικαιούχοι στους ήδη υπάρχοντες