
Ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν σε ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο στο λιμάνι του Όσλο, προκειμένου να το εμποδίσουν να ξεφορτώσει το φορτίο του με υδρογονάνθρακες, «που χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Πούτιν», ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση.
Ναυλωμένο από τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Novatek, το Ust Luga, με σημαία Χονγκ Κονγκ, μετέφερε 95.000 τόνους κηροζίνης με προορισμό τον σταθμό της Esso στο Οσγκορντστράντ, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, έγινε γνωστό από την Greenpeace, σε ένα δελτίο τύπου.
Το τάνκερ ερχόταν από τη ρωσική πόλη, της οποίας φέρει το όνομα κι η οποία βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.
Ακτιβιστές της Greenpeace, που είχαν επιβιβαστεί σε μια σωστική λέμβο, αλυσοδέθηκαν στην άγκυρά του, ενώ άλλοι που βρίσκονταν σε καγιάκ άνοιξαν πανό με το σύνθημα “Oil fuels war” (Το πετρέλαιο τροφοδοτεί τον πόλεμο), σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Κάποιοι από τους ακτιβιστές προσήχθησαν από την αστυνομία, προτού συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
«Έχω σοκαριστεί που η Νορβηγία συμπεριφέρεται σαν ένα καταφύγιο για το ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε ο επικεφαλής της Greenpeace Νορβηγίας, Φροντε Πλέιμ, σε ένα δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της Esso, το εν λόγω φορτίο δεν είχε επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η παραγγελία είχε γίνει πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», υπογράμμισε η Αν Φούγκνερ, στην εφημερίδα Dagbladet.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Unicredit: «Πράσινο φως» για την απόκτηση της Banco BPM
Η UniCredit δήλωσε ότι έλαβε αντίγραφο της έγκρισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους