
Με ελεγχόμενες απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή, δίνει την ευκαιρία σε πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,46% στις 945,32 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.
Την κατάλληλη στιγμή
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για την ελληνική αγορά, η οποία χρειαζόταν μια ώθηση για να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τα επίπεδα των 900 μονάδων. Και μπορεί η σημερινή διόρθωση να θολώνει κάπως το τοπίο, λόγω του μεγάλου του τζίρου, όμως το θετικό σενάριο της δοκιμασίας των 950 – 955 μονάδων δεν έχει αναιρεθεί.
Ο διακαής πόθος
Όπως αναφέρει μάλιστα η Trader24, ο Δείκτης έχει τιμήσει το αγοραστικό του σήμα από τις 910 μονάδες, που εκμαιεύτηκε από την προ ημερών διάσπαση της ανοδικής σφήνας και τη μετέπειτα επιβεβαίωσή της. Ο αρχικά προϋπολογισμένος στόχος των 955 μονάδων είναι πλέον πολύ κοντά, με το βλέμμα να παραμένει εστιασμένο στον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων, ως διακαής πόθος αφενός λόγω της ολοκλήρωσης του πρώτου σκέλους της επί 6ετίας ανοδικότητας, αφετέρου ως ψυχολογικής σημασίας προσπέλαση των 1.000 μονάδων. Η κοντινή στήριξη φαίνεται στις 928.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, Quest, Titan, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ανοδικά προσπαθούν να κινηθούν οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.


Latest News

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση