Σταθεροποιητικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και να κρατήσει τα επίπεδα των 950 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,01% στις 949,82 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, το ΧΑ καταφέρνει να κρατά σήμερα τα κεκτημένα, επιτρέποντας όμως και τις μικροδιορθώσεις τίτλων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά. Έτσι, μέχρι τώρα φαίνεται να επαναπροωθείται η ρευστότητα αυτή στο ταμπλό, και ιδιαίτερα σε τίτλους που φαίνεται να είχαν μείνει πίσω.

Αν και εν πολλοίς αποτιμημένη η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον S&P, το ΧΑ δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει να διαφοροποιείται από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μέσα στις συνεχείς υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων, η Ελλάδα αναβαθμίζεται. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο ΟΔΔΗΧ να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ και να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου βραχυχρόνιας διάρκειας περί των 2-3 δισ. ευρώ, αν και δεν αποκλείεται το re-opening τους 10ετούς που εκδόθηκε τον Ιανουάριο, όπως αναφέρουν και πληροφορίες του ot.gr.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Τέρνα Ενεργειακή ηγείται της αγοράς με +2,19%, με τις Jumbo, Motor Oil, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Eurobank .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών