![UBS: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα τριμήνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/UBS1-scaled.jpg)
Ανώτερα τα προσδοκιών της αγοράς ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η UBS, η οποία υπογράμμισε επίσης ότι συνεχίζει να μειώνει την έκθεση της στη Ρωσία.
Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη της τάξεως των 2,136 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για αύξηση 17%.
Η τράπεζα είχε περιγράψει σε προηγούμενη ανάλυσή της, τους κινδύνους από την έκθεση στην αγορά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι «περιορισμένοι» και σήμερα δήλωσε ότι μείωσε ακόμα περισσότερο την έκθεσή της σε 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 0,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021.
Επιπλέον, είπε ότι δεν είχε ουσιαστική έκθεση στην Ουκρανία ή τη Λευκορωσία και ότι δεν διεξάγει νέες συναλλαγές στη Ρωσία ή με πελάτες που εδρεύουν στη Ρωσία.
«Μακροοικονομικοί, γεωπολιτικοί και παράγοντες της αγοράς δημιούργησαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας το πρώτο τρίμηνο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους περιορισμούς και τα lockdown που σχετίζονται με την COVID, την υψηλότερη αστάθεια, τις χαμηλότερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και την απάντηση της νομισματικής πολιτικής », ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.
Tα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 9,36 δισ. δολάρια, έναντι 8,71 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, διαμορφώθηκε στο 16%, από 14% ένα χρόνο πριν.
Ο δείκτης CET 1, που αφορά στην φερεγγυότητα των τραπεζών, ήταν στο 14,3%, έναντι 15% στο τέλος του 2021.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου