Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μολδαβία, μετά την επίθεση σε δύο κεραίες επικοινωνίας και την κλιμάκωση των επεισοδίων μεταξύ «διαφορετικών δυνάμεων», όπως δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Μάια Σαντού. Ενώ οι ανησυχίες εντείνονται στην περιοχή μετά και τον βομβαρδισμό γέφυρας στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Δνείστερο, στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Δνείστερο, αποκόπτοντας τη σύνδεση με την περιφέρεια της Οδησσού τόσο οδικώς όσο και σιδηροδρομικώς.

Αναφερόμενος στα «ανώνυμα» βομβιστικά πλήγματα στις δύο κεραίες επικοινωνίας, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι η προέλευση των επιθέσεων  θα μπορούσε να εντοπιστεί στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε την Τρίτη το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία”, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δήλωση του Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της αποσχισθείσας περιοχής. “Υποθέτω ότι αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση αυτή έχουν στόχο να σύρουν την Υπερδνειστερία στη σύγκρουση”, πρόσθεσε.

Μάγια Σάντου: Προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Μολδαβίας προειδοποίησε σήμερα ότι το κύμα των επιθέσεων στην υποστηριζόμενη από την Ρωσία αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας συνιστά μια προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, κατηγορώντας ως υπαίτιες τις «ομάδες που είναι υπέρ του πολέμου» εντός του εδάφους της.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου, μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, είπε ότι δεν σχεδιάζει να έχει συνομιλίες για τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, μια επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας και η καταστροφή δύο κεραιών μέσω των οποίων εκπέμπει το ρωσικό ραδιόφωνο.

Παράλληλα, η Μολδαβή πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για “ηρεμία” και ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας της που συνορεύει με την Ουκρανία. “Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραμείνουν ήρεμοι και να αισθάνονται ασφαλείς”, τόνισε ανακοινώνοντας την ενίσχυση των ελέγχων στις μεταφορές και των περιπολιών στα σύνορα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας

Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.