Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να ακυρώσει το σχέδιο Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμισθώσει περισσότερα από τα δύο τρίτα της μεγαλύτερης δημόσιας έκτασης της χώρας σε γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η απόφαση του Γραφείου Διαχείρισης Γης θα συρρικνώσει την ποσότητα της γης που είναι διαθέσιμη προς μίσθωση στην Αλάσκα, σε μια περιοχή περίπου 23 εκατομμυρίων στρεμμάτων που φιλοξενεί άγρια ζωή όπως καριμπού και πολικές αρκούδες.
Κατόπιν αυτού, η περιοχή επιστρέφει στο καθεστώς της κυβέρνησης Ομπάμα που επιτρέπει την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων σε ποσοστό έως και 52% της δημόσιας αυτής γης, σε σύγκριση με την προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει το 82% της γης σε γεωτρήσεις. Θα αποκαταστήσει επίσης ορισμένες περιβαλλοντικές προστασίες για καθορισμένες περιοχές του καταφυγίου, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Teshekpuk, ενός υγροτόπου που είναι μοναδικά πλούσιο σε άγρια ζωή.
Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση Μπάιντεν περιόρισε σημαντικά τον αριθμό αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου που εγκρίθηκαν από το Γραφείο Διαχείρισης Γης.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, περίπου ισοδύναμο με την ποσότητα άνθρακα που απελευθερώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα το 2019, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Η Kristen Monsell, νομική διευθύντρια ωκεανών του Κέντρου Βιολογικής Ποικιλότητας, είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τον τερματισμό της νέας εξόρυξης ορυκτών καυσίμων.
«Περισσότερες γεωτρήσεις στην Αρκτική σημαίνει επίσης περισσότερες πετρελαιοκηλίδες, περισσότερες μολυσμένες κοινότητες και μεγαλύτερη ζημιά στις πολικές αρκούδες και σε άλλα ευάλωτα άγρια ζώα», δήλωσε η Monsell. «Οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την καταστροφική κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξουμε τη μετάβαση σε μια δίκαιη, ανανεώσιμη οικονομία».
Latest News
Θέρμανση με κλιματιστικό: Συμβουλές για μέγιστη απόδοση και οικονομία!
Επιλέγοντας κλιματιστικά Fujitsu επιλέγετε υψηλή ενεργειακή απόδοση και διευρυμένο εύρος λειτουργίας
nrg: Λύσεις ηλεκτροκίνησης για επιχειρήσεις με το incharge – Η συνεργασία με την Astrazeneca
Η nrg με το incharge παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης για τις επιχειρήσεις
Τίτλοι τέλους για το Gigafactory της Sunlight στη Δ. Μακεδονία – Τα εμπόδια
Η Sunlight Group δεν θα κατασκευάσει το εργοστάσιο μπαταριών λιθίου – Η αποχώρηση Μαντζούφα – Η επιδότηση των 245 εκατ. ευρώ
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας
Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα «Συστήματα Αποθήκευσης στις επιχειρήσεις» - Οι δικαιούχοι
Το πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις επιχειρήσεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”
Μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 7% στην ΕΕ το 2023
Μεταξύ 2013 και 2023, οι παραγωγοί σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
Προτεραιότητα θα δοθεί στους δυνητικούς ωφελούμενους του προγράμματος, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με μη εξαργυρωμένα voucher
Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης
«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»
Πρωταγωνίστρια στα PPAs η Ελλάδα
Τα τεχνολογικά μεγαθήρια όπως η Amazon, η Google και η Microsoft επιλέγουν την Ελλάδα για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια
Ποιες οι περιοχές με το μεγαλύτερο προβάδισμα στο Εξοικονομώ 2025
Στον Οδηγό του προγράμματος περιλαμβάνεται η κατάταξη κάθε οικισμού της χώρας ξεχωριστά, ως προς το κριτήριο των «βαθμοημερών»