Τις ισορροπίες τους αναζητούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το χθεσινό sell off της Wall Street, σε συνδυασμό με τις εστίες αβεβαιότητας σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο, θολώνουν το τοπίο για τα περισσότερα χαρτοφυλάκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,20%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 7.388 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,03% στις 13.752 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 6.358 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς ανακοίνωσε ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανασχηματισμό της διοίκησης. Η μετοχή χάνει 1,5%.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ (1,13 δισ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τους αγοραστές να είναι επιφυλακτικοί με τη μετοχή της.

Την ίδια ώρα, οι αυξημένες εντάσεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται. Η Ρωσία δήλωσε ότι η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου είναι πολύ σημαντική, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να τονίζει ότι οι κίνδυνοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν απάντησε χαρακτηρίζοντας τη ρητορική του πυρηνικού πολέμου «πολύ επικίνδυνη και άχρηστη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές