Στα 2.09 τρισ. ρούβλια εκτοξεύθηκαν τα καθαρά έσοδα του ρωσικού γίγαντα Gazprom για το 2021, όπως ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη, σημειώνοντας, έτσι, σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 135 δισ. ρούβλια, το προηγούμενο έτος.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλε σημαντικά η άνοδος τιμών φυσικού αερίου, με την Ευρώπη – έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας – να αυξάνει τις εισαγωγές της, καθώς αντιμετώπιζε σημαντικό ενεργειακό έλλειμμα, λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης, μετά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παρόλο που η Gazprom εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την παροχή φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι εξαγωγές της περιορίστηκαν σημαντικά, με την εταιρεία να δίνει προτεραιότητα στην αποθήκευση των εγχώριων αποθεμάτων.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Gazprom κέρδισαν έως και 5% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και σημείωσαν άνοδο 1.4%, στα 240,47 ρούβλια, στις 5:10 τοπική ώρα.

Παρά την αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά 62% στα 10,2 τρισ. ρούβλια, σημειώνοντας, έτσι, το υψηλότερο ετήσιο αποτέλεσμα, η εν λόγω αύξηση συνέχισε να είναι χαμηλότερη των μέσων εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Παρέμβαση για τις σπάνιες γαίες – Καλεί τη νέα Κομισιόν να στηρίξει τη βιομηχανία
Ενέργεια |

Παρέμβαση Μυτιληναίου για τις σπάνιες γαίες - Καλεί τη νέα Κομισιόν να στηρίξει τη βιομηχανία

Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές αντιμονίου από τις 15 Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέο ρεκόρ τις τιμές του αντιμονίου