Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αδυναμία του να ανακτήσει την κοντινή, αλλά κρίσιμη, αντίσταση των 930 μονάδων να αποτυπώνεται για ακόμη μια ημέρα στη Λ. Αθηνών. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,59% στις 930,49 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές στο ΧΑ από την μεγάλη πτώση της Τετάρτης έχουν λάβει περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα, με την περιοχή των 930 μονάδων να δείχνει ότι μόνο εύκολη δεν είναι στην ανάκτηση της. Ειδικά μάλιστα όταν ο τζίρος παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από την βίαιη πτωτική διάσπασή της πριν από δύο ημέρες, όταν και οι χειρισμοί της Μόσχας στο μέτωπο της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης κινούνται σε πολύ λεπτές ισορροπίες.

Έτσι η περιοχή των 930 μονάδων θέλει την προσοχή του καθώς συνιστά αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ενώ την ίδια ώρα η επιφυλακτικότητα συντηρείται καθώς υπάρχει και ο φόβος ενός ακόμη pullback στη ζώνη των 900 – 905 μονάδων, δεδομένης και της έντονης ανησυχίας που έχει γεννήσει η προβληματική του υψηλού και επίμονου πληθωρισμού στις δυτικές οικονομίες και η συνεχιζόμενη πίεση στην αγορά ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική προσπαθούν να ηγηθούν την ανοδικής κίνησης της αγοράς, ενώ θετικά λειτουργούν και οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Titan, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Πειραιώς και ΟΤΕ.  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΟΛΠ, Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών