Ως χωριστή καλλιέργεια ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες μπορεί να θεωρηθεί η γη υπό αγρανάπαυση για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων».

Σύμφωνα, με την ΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι εν λόγω εκτάσεις εξαιρούνται από τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Από την παρέκκλιση αποκλείονται όσα αγροτεμάχια είναι ενταγμένα σε μέτρα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020.

Επίσης, κατά παρέκκλιση των ανωτέρω, για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, η γη υπό αγρανάπαυση μπορεί να θεωρηθεί ως περιοχή οικολογικής εστίασης, με τον ίδιο συντελεστή στάθμισης, ως ήτο αγρανάπαυση, ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Στις εν λόγω εκτάσεις επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας.

Να σημειωθεί ότι η προσωρινή αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης, αφορά 380.000 στρέμματα, ενώ οι δικαιούχοι δεν θα χάνουν τις σχετικές επιδοτήσεις.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Τσιάρας για «κόκκινα δάνεια»: Με τη ρύθμιση απαλλάσσονται περισσότεροι από 20.000 αγρότες
AGRO |

Τσιάρας για «κόκκινα δάνεια»: Με τη ρύθμιση απαλλάσσονται περισσότεροι από 20.000 αγρότες

Η ρύθμιση αφορά πάνω από 20.000 αγρότες, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε δανειολήπτες που είχαν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων