Την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής επιδοτεί το πρόγραμμα «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός έτους 2022», που υλοποιείται για την ΠΕ Κοζάνης.

Δικαίωμα ένταξης  στο πρόγραμμα έχουν οι επαγγελματίες αγρότες, νομικά πρόσωπα, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ, με νόμιμα υφιστάμενες εγκαταστάσεις:

  • Αρδευτικές  (γεωτρήσεις φρέατα, παρόχθια αντλιοστάσια κτλ) με άδεια χρήσης νερού.
  • Κτηνοτροφικές, σε νόμιμη λειτουργία
  • Θερμοκηπιακές, εγκεκριμένου τύπου και εκτός ορίων οποιασδήποτε κατηγορίας οικισμού

Για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση παραγωγικών φορέων, ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κοζάνης, εγκρίθηκε η διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Βασίλης Γούναρης (BASF Ελλάς) στον ΟΤ: «Καινοτόμες λύσεις για τη φυτοπροστασία, νέους σπόρους και τις πρότυπες καλλιέργειες»
AGRO |

Γούναρης (BASF Ελλάς) στον ΟΤ: «Πάνω από 30 λύσεις έως το 2029 για την ελληνική αγροτική παραγωγή»

Στο σχεδιασμό, τις επενδύσεις και τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει μπροστά της η αγορά φυτοπροστασίας αναφέρεται με συνέντευξη του στον ΟΤ ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Ελλάς Βασίλης Γούναρης

Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας