Η KLM ακύρωσε δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από μια έκκληση που απηύθυνε ο αερολιμένας στις αεροπορικές εταιρείες ζητώντας τους να μειώσουν τον αριθμό των ταξιδιωτών, προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή κοσμοσυρροή, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αεροπορική εταιρεία.
«Από τη μία, οι ακυρώσεις πρέπει να συμβάλουν στο αίτημα του Schiphol να διατηρηθούν διαχειρίσιμες οι διαδικασίες που μπορούν να γίνουν στο αεροδρόμιο λόγω της έλλειψης του προσωπικού εκεί», είπε η KLM, την ώρα που το αεροδρόμιο είναι γεμάτο εδώ και ημέρες.
«Από την άλλη, αυτές οι ακυρώσεις στο πρόγραμμα πτήσεων της KLM συμβάλλουν στο να μειωθεί ο φόρτος εργασίας» των εργαζομένων της εταιρείας, διευκρίνισε η KLM σε ένα δελτίο τύπου.
Έως αυτήν τη στιγμή, η KLM έχει ακυρώσει 47 πτήσεις για αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή. Είκοσι οκτώ πτήσεις μετ’ επιστροφής ακυρώθηκαν σήμερα.
Το Σίπχολ, το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης αναφορικά με τις κινήσεις αεροσκαφών το 2019, με περισσότερους από 70 εκατομμύρια ταξιδιώτες εκείνη τη χρονιά, είδε τους αριθμούς αυτούς να καταρρέουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όμως, αφού η Ολλανδία ήρε τους περισσότερους περιορισμούς κατά της Covid-19 στα μέσα Μαρτίου, ο αριθμός των επιβατών δεν σταματά να αυξάνεται.
Το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα των σχολικών διακοπών για πολλούς μικρούς Ολλανδούς κι ενώ αναμενόταν κορύφωση του αριθμού των επιβατών, οι χειριστές αποσκευών της KLM πραγματοποίησαν στάση εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού και τις πολλές ώρες εργασίας.
Το χάος που προκλήθηκε ήταν τέτοιο στο Σίπχολ το περασμένο Σάββατο που το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να ζητήσει από τους επιβάτες να μην μεταβαίνουν σε αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» μέσα σε αίθουσα της Βουλής για τα Τέμπη
Τα μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας μπήκαν εισήλθαν σε εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για τη Ρόζα Ιμβριώτη, όπου ύψωσαν το πανό για τα Τέμπη
Μητσοτάκης: Το 2027 στην Ελλάδα ο μέσος μισθός θα είναι 1.500 ευρώ
Μητσοτάκης για ΕΡΓΑΝΗ: Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δε μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, καθώς είναι μπροστά σε ένα «εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο φαινόμενο»
Στο μυαλό του Τραμπ: Η πρόταση για «Ριβιέρα» στη Γάζα και το τσουνάμι αντιδράσεων
Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η πρόταση του Τραμπ να «καταλάβουν» οι ΗΠΑ τη Γάζα
ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ κατά της ακρίβειας στις 19 Φεβρουαρίου
To ΙΝΚΑ καλεί σε μποϊκοτάζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια
«Σχετική σταθεροποίηση» στη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες - Τι εκτιμά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού
Πιθανό να έχουμε το σενάριο της σμηνοσειράς στις Κυκλάδες, δήλωσε ο Βασίλης Καραστάθης
Σχεδόν ένας σεισμός κάθε δέκα λεπτά στις Κυκλάδες
Δεκάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στις Κυκλάδες από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης.
Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Σύγχρονος Μαχητής»: Από την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 90% του σύγχρονου εξοπλισμού
Ο «Σύγχρονος Μαχητής» φιλοδοξεί να φέρει τον εξοπλισμό που φέρει ο μαχητής στον 21ο αιώνα - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας
Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησαν οι κενές θέσεις εργασίας
Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας ανά άνεργο εργαζόμενο, αναλογία που παρακολουθεί στενά η Fed, παρέμεινε στο 1,1 για έκτο μήνα