Σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι αξιωματούχοι μιλούν για τη Ρωσία, είτε ομολογώντας σφάλματα, ακόμη και προσωπικά, στην πολιτική τους, όπως ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ή δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν συγγνώμη, όπως ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, η τέως καγκελάριος, εκείνη που κυβέρνησε τη Γερμανία επί 16 συναπτά έτη και προώθησε όσο κανείς άλλο τον Nord Stream 2, σιωπά. Ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung υπενθυμίζει μερικούς σημαντικούς σταθμούς στις σχέσεις της με το Ρώσο πρόεδρο.

«Θα παραδεχθεί λάθη;»

«Η επαφή της με τον Πούτιν ήταν έντονη, πάντα ανοιχτή και συχνά αμφιλεγόμενη. Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εμπόδισε την Ουκρανία να ενταχθεί νωρίς στο ΝΑΤΟ. Μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ και αργότερα τον Εμμανουέλ Μακρόν, μεσολάβησε στη σύγκρουση στην Ουκρανία από το 2014 χωρίς να μπορεί να την επιλύσει. Έκανε εκστρατεία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα την Ουκρανία. Πότε θα μιλήσει η Μέρκελ; Θα παραδεχτεί λάθη; Θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις της – ή και τα δύο;”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εκείνο στο οποίο η Μέρκελ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι η υποστήριξή της στον Nord Stream 2.

«Στην καγκελαρία, ο αγωγός είναι αμφιλεγόμενος από το 2014, ακόμη και μεταξύ των σημαντικότερων συμβούλων της Μέρκελ. Η καγκελάριος αποφάσισε τελικά να μην σταματήσει το έργο, με το πάντα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο επιχείρημα ότι επρόκειτο για ιδιωτική επιχείρηση. Η πρώην καγκελάριος θα περάσει επίσης δύσκολα σε αυτό το θέμα, επειδή μια από τις πιο έντονες επικριτές είναι η Αναλένα Μπέρμποκ. Πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ‘μοιραία’ την εμμονή της κυβέρνησης Μέρκελ στον Nord Stream 2. Η πολιτικός των Πρασίνων κατέχει πλέον την πρώτη θέση στον κατάλογο δημοτικότητας, εκεί ακριβώς που βρισκόταν η Μέρκελ για πολλά χρόνια».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον