Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση.

Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, «εσωστρέφειας και απομονωτισμού» της Τουρκίας.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»