Η Ρωσία θα πρέπει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία δυτικών σε απάντηση της πρότασης Μπάιντεν να μεταφερθούν «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών στην Ουκρανία. Αυτό πρότεινε ο πρόεδρος της Δούμα Βιάτσεσλαβ Βολόντν ζητώντας συμμετρικά αντίμετρα της Μόσχας στις κινήσεις από μη φιλικές χώρες.

«Είναι σωστό να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα σχετικά με δραστηριότητες στη Ρωσία, για επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες τους από μη φιλικές χώρες που έχουν λάβει τέτοια μέτρα: να κατασχέσουμε περιουσιακά τους στοιχεία» ζήτησε ο Βολόντιν, εξηγώντας πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των περιουσιακών αυτών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν κατόπιν για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως υποστήριξε τα γιοτ και οι βίλες των Ρώσων ολιγαρχών, που κατάσχουν οι Δυτικοί, δεν έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ρωσίας, επομένως αυτό που γίνεται είναι απλή… «κλοπή». Μάλιστα, κατονόμασε μεταξύ των κρατών που «κλέβουν» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Λιθουανία, την Λετονία και την Πολωνία.

Θυμίζουμε πως μετά τη δρομολόγηση των κυρώσεων από τις δυτικές χώρες, ο Πούτιν έχει απειλήσει πως η απάντηση της Μόσχας θα είναι σε… είδος, αν και μέχρι τώρα τα αντίμετρα είναι πιο προσεκτικά, με εξαίρεση τον ενεργειακό κλάδο και την κλιμάκωση της έντασης εσχάτως με αφορμή την διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Πολωνία και την Βουλγαρία.

Πολλοί ξένοι επενδυτές και επιχειρήσεις έχουν ήδη δρομολογήσει την πώληση των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία ή έχουν κλείσει τις μονάδες και τα καταστήματα τους, όμως το καθεστώς των περιουσιακών αυτών στοιχείων παραμένει στον αέρα, με την Μόσχα να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή