Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, το ενδιαφέρον των οποίων μονοπώλησε η αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, η οποία έγινε για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,55% και το δολάριο Αυστραλίας εκτινάχθηκε στα 0,7121 δολάρια, από τα επίπεδα γύρω στα 0,70 δολάρια πριν από την απόφαση για αύξηση. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας δήλωσε ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,35% – αποφασίζοντας έτσι την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Νοέμβριο του 2010. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση των αναλυτών για 15 μονάδες βάσης στο 0,25%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε ελαφρώς σήμερα, καθώς σημείωσε άνοδο 0,15%. Οι μετοχές της Alibaba ενδοσυνεδριακά υποχωρούσαν περισσότερο από 9%, πριν οι απώλειες περιορίστηκαν στο 1%.

Η μετοχή της τράπεζας HSBC στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 1,85%. Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι ο κορυφαίος μέτοχος της HSBC, κινεζικός ασφαλιστικός γίγαντας Ping An ζήτησε τη διάλυση της τράπεζας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,22%, ενώ πολλές αγορές είναι κλειστές στην περιοχή λόγω αργιών, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές