
Μετά τους Οικολόγους και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συμφώνησε σήμερα να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου σε κοινό ψηφοδέλτιο με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν. «Μαζί, ας γράψουμε ιστορία κερδίζοντας αυτές τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φαμπιέν Ρουσέλ, τονίζοντας ότι «στις 3 Μαΐου 1936, το Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και στις 3 Μαΐου 2022, ερχόμαστε μαζί σε μια Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση».
Με την επίτευξη της συμφωνίας φαίνεται να επιτυγχάνεται η επιδίωξη του γαλλικού ΚΚ να έχει δική του ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα αλλά και κρατική επιχορήγηση. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας δεν αναμένεται να υπάρξει αναφορά στο κοινό προεκλογικό πρόγραμμα δεδομένου ότι το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας τάσσεται κατά ενώ το ΚΚ υπέρ.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Ανυπότακτης Γαλλίας και με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εν προκειμένω το μόνο βέβαιο είναι πως ότι και αν συμφωνηθεί κάποια στελέχη των Σοσιαλιστών θα συνεργαστούν με το κόμμα του Μακρόν, άλλοι με τον Μελανσόν, ενώ αρκετοί θα οδηγηθούν σε πολιτική απόσυρση. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι οποίες διαβουλεύσεις θα περατωθούν σήμερα.
Από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων με τον πρώην Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της προσέγγισης των Ρεπουμπλικανών στην προεδρική πλειοψηφία, μετά το σχετικό κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.
Τέλος τα Ηλύσια Πεδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγμένου προέδρου, που σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης θητείας του, θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.


Latest News

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.