
Συνεχίζεται και κατά την χρήση του 2021 η ποσοτική αλλά και η ποιοτική βελτίωση βασικών οικονομικών δεικτών της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι και διατηρείται η θετική δυναμική της, παρά τις αρνητικές συνέπειες που καταγράφηκαν συνεπεία της πανδημίας του COVID-19 σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και τα σημαντικά γεγονότα τα οποία πραγματοποιήθηκαν από του πέρατος της χρήσης 2021 μέχρι και σήμερα (π.χ. η υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και η επιτυχής έκβαση σημαντικών διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχε η εταιρία), η θετική δυναμική αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά, τονίζεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της χρήσης 1.1.2021 – 31.12.2021, η Εταιρεία το 2021 διατήρησε τον κύκλο εργασιών της στα ίδια επίπεδα που είχε πετύχει το 2020 (το 2021 κατέγραψε κύκλο εργασιών 4,054 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2020 όταν κατέγραψε κύκλο εργασιών 4,166 εκατ. ευρώ). Αντίστοιχη είναι η απεικόνιση και σε επίπεδο Ομίλου, με μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών από 4,044 εκατ. ευρώ το 2020 σε 4,120 εκατ. ευρώ το 2021.
Στα θετικά της χρήσης 2021 καταγράφεται η διατήρηση της κερδοφορίας τόσο σε επίπεδο Μητρικής (κέρδη προ φόρων ποσού 679 χιλ. ευρώ) όσο και σε επίπεδο Ομίλου (κέρδη προ φόρων 850 χιλ. ευρώ). Αντίστοιχα το EBIDTA για την Εταιρία ανήλθε σε 951 χιλ. ευρώ ενώ για το Όμιλο ανήλθε σε 901 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημαντική εξέλιξη αποτελεί και το γεγονός ότι μετά από σειρά ετών, όπου η καθαρή θέση του Ομίλου και της Εταιρίας ήταν αρνητική, ο Όμιλος και η Εταιρία έχουν πλέον επιστρέψει σε θετική καθαρή θέση. Συγκεκριμένα, η καθαρή θέση του Ομίλου, η οποία το 2020 ήταν αρνητική (-360 χιλ. ευρώ), για την χρήση του 2021 έγινε πλέον θετική (454 χιλ. ευρώ) ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη για την Εταιρία διαμορφώθηκαν από 244 χιλ. ευρώ το 2020 σε 805 χιλ. ευρώ θετική καθαρή θέση το 2021.
Παράλληλα συνεχίστηκε και κατά την χρήση 2021 η μείωση του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου, ο οποίος μειώθηκε κατά 715 χιλ. ευρώ ανερχόμενος πλέον σε 3,250 εκατ. ευρώ.
Ενδεικτικό της συνολικής βελτίωσης της τρέχουσας χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου και της Μητρικής, αλλά και των προοπτικών που ανοίγονται πλέον για το μέλλον, συνιστά το γεγονός ότι μετά από σειρά πολλών συνεχών ετών, στο πιστοποιητικό ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών – Ελεγκτών της χρήσης 2021, δεν υπάρχει πλέον έμφαση γνώμης για ουσιώδη αβεβαιότητα σχετικά με την συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας της εταιρίας.
Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, δεδομένων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων τα οποία καλείται να υλοποιήσει η χώρα στα πλαίσια τόσο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, όσο και του Ταμείου Ανάκαμψης 2020 – 2025.


Latest News

Οι 2+1 καταλύτες που φέρνουν deals στην Πληροφορική
Τα πολλαπλά έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ψηφιοποίηση της αγοράς και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι οι καταλύτες που γεννούν νέα deals στην Πληροφορική - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες που παραμένουν
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πώς «εθίστηκε» η αγορά στις προσφορές – Από τα προϊόντα κράχτες στο… ζύγι
Οι προσφορές και το χρονικό της γιγάντωσης των προσφορών στην ελληνική αγορά – Ο ρόλος των φθηνών ανώνυμων προϊόντων

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ