Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αναμένοντας την έκθεση της Federal Reserve για τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί, κατά γενική εκτίμηση, και η πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου, μετά από το 2018.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,39% στις 33.257 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.182 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,20% στις 12.538 μονάδες.

Η Wall Street αναμένει η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ αναμένεται και το πλάνο μείωσης του ισολογισμού της, ο οποίος φτάνει τα 9 τρισ. δολάρια. Και η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων έρχεται καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω του lockdown της Κίνας και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο υψηλός πληθωρισμός περιορίζει τις επιλογές της Fed, καθιστώντας λιγότερο πιθανή τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εάν η ανάπτυξη (ή οι αγορές) χάσει το ρυθμό της, ανέφερε η Citigroup. «Η αστάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί. Οι αυξήσεις των επιτοκίων μόλις ξεκίνησαν, ο πληθωρισμός φαίνεται επίμονος, πολλά γεωπολιτικά ζητήματα δεν έχουν προφανές διέξοδο και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο 22,3% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο 2022, φτάνοντας στα 109,8 δισ. δολ. Το έλλειμμα ήταν υψηλότερο των εκτιμήσεων, για άνοδο στα 107,1 δισ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street