![Σκρέκας: Ευρεία υπουργική συνάντηση στη Σόφια για την ενεργειακή ασφάλεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/skrekas.jpg)
Στη Σόφια της Βουλγαρίας μεταβαίνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου, σε ευρεία περιφερειακή Υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή ασφάλεια, τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την πράσινη μετάβαση.
Στην Υπουργική συνάντηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Kiril Petkov, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών, Assen Vassilev, η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Zorana Mihajlović, η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Julle Jőrgenson, ο Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Alexander Nikolov, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu, ο Υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Parviz Shahbazov, o Υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Herman Halushchenko, ο Υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Kreshnik Bekteshi και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Alparsan Bayraktar.
Ο Έλληνας Υπουργός θα συνοδεύεται από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστα Ξιφαρά, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργο Ιωάννου και τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του ΑΔΜΗΕ, Γιάννη Καμπούρη.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο των χωρών που συμμετέχουν στην Υπουργική συνάντηση, η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των περιφερειακών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα συναλλαγών φυσικού αερίου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και τα οφέλη από τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ενεργειακό κόστος: Τριπλό πυρ σε επιχειρήσεις από αέριο, ρεύμα και ρύπους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/revma-1-768x432-600x338.jpg)
Τριπλό πυρ στο ενεργειακό κόστος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων
Φωτιά παίρνει το ενεργειακό κόστος για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με τις τιμές του TTF να χτυπούν υψηλά διετίας – Οι επιπτώσεις σε ρεύμα και ρύπους
![Ηλεκτρική ενέργεια: Αυξήσεις στα τιμολόγια Μαρτίου δείχνει το ράλι του φυσικού αερίου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_679399249-600x400.jpg)
Χωρίς φρένα οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια-Τι έρχεται στους λογαριασμούς ρεύματος [γράφημα]
Ράλι τιμών 61% τις τελευταίες 4 ημέρες στην ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Φωτιά 45% στο φυσικό αέριο TTF
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/total-600x342.png)
TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ
Ο CEO της TotalEnergies λέει πως μια μακρά συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα
![Φυσικό αέριο: Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές λόγω ανησυχίας για επάρκεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_gas3-1-768x606-1-600x473.png)
Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου - Χαμηλό τριετίας για τα αποθέματα
Τα αποθέματα για το φυσικό αέριο βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου, από την ενεργειακή κρίση το 2022
![ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mail-600x401.jpeg)
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά
Η ΕΛΕΤΑΕΝ έκοψε την Πρωτοχρονίατικη πίτα της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
![Χώρες της Βαλτικής: «Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία – Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Baltica-2-600x337.jpg)
«Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία οι Βαλτικές χώρες - Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν σημερα ότι συγχρόνισαν επιτυχώς τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ηπειρωτικό δίκτυο
![Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/skylakakis1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών
Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως αυτό που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο είναι να μεταφέρει τη ζήτηση τις ώρες που έχουμε ήλιο