Oύτε σήμερα βρήκε τις στηρίξεις για να σταματήσει το πτωτικό της σερί η Wall Street, παρά το ότι οι απώλειες δεν είχαν την έκταση του χθεσινού sell off, καθώς η δρομολογημένη πλέον αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε υψηλά 4 ετών, προκαλούν μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,29% στις 32.901 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% στις 4.123 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,40% στις 12.144 μονάδες.

Η χθεσινή και η σημερινή συνεδρίαση ήταν αρκετές για να οδηγήσουν τους δείκτες σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα, με τον Dow και τον S&P 500 να κλείνουν το πενθήμερο με απώλειες σχεδόν 0,2%, ενώ κοντά στο 1,5% ήταν η πτώση του Nasdaq. Η εικόνα του τεχνολογικού κλάδου άλλωστε ήταν αναμενόμενο να είναι χειρότερη, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ έφτασε, σήμερα, στο 3,13% για πρώτη φορά από το 2018. Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων είναι η νούμερο ένα αιτία της μεγάλης αποεπένδυσης από τις μετοχές αξίας, οι οποίες καθίστανται ακριβές με βάση τις αποτιμήσεις των μελλοντικών ταμειακών ροών τους.

«Το ευρέως αναμενόμενο ράλι ανακούφισης που παρατηρήθηκε στις μετοχές και τα ομόλογα μετά τη «λιγότερο επιθετική» Fed την Τετάρτη ήταν βραχύβιο», ανέφερε η Barclays. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, εκτός κι αν ο αυξανόμενος πληθωρισμός αντιστρέψει γρήγορα την πορεία του.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Under Armour υποχώρησαν περισσότερο από 22% αφού η εταιρεία ένδυσης ανακοίνωσε χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα, με τη Microsoft και την Amazon να χάνουν περισσότερο από 1% και το Netflix πάνω από 3%.

Ο ενεργειακός κλάδος ήταν αυτός που ξεχώρισε θετικά σήμερα, με την EOG Resources να σημειώνει άλμα 5%, ενώ οι κλάδοι της βιοτεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δέχθηκαν σκληρό πλήγμα. Η Illumina σημείωσε πτώση άνω του 16%, ενώ η Enphase Energy υποχώρησε 8,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, ελαφρώς περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις εκτιμήσεις δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας.

Παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τους φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 428.000 νέες θέσεις εργασίας, λίγο πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 400.000 προσλήψεις.

Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,6%, ελαφρώς υψηλότερο από την εκτίμηση για 3,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street