
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν είμαστε στην πλευρά δημοκρατικής νομιμότητας ή της τρομοκρατίας και της κουκούλας» δηλώνει ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου μετά τις χθεσινές επιδρομές βανδάλων στο κτήριο όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης Θετικών Επιστημών όπου και καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα έργα που είχαν γίνει ως σήμερα.
«Δηλώνω απερίφραστα ότι το έργο που προορίζεται να γίνει, θα γίνει άσχετα με την οποιεσδήποτε ενέργεια βανδάλων» συνεχίζει ο ίδιος αναφέροντας ότι η αστυνομία κλήθηκε χθες το βράδυ όπως προβλεπόταν. Η διοίκηση του ΑΠΘ θα προχωρήσει λαμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που περιλαμβάνουν μηνύσεις κατά αγνώστων για φθορές κλπ.
Να σημειωθεί εδώ ότι άγνωστοι έγραψαν χθες το βράδυ συνθήματα στο κτήρια και του κάμπους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν την εγκατάσταση των ομάδων της αστυνομίας (ΟΠΠΙ) που θα περιπολούν τα κεντρικά Ιδρύματα της χώρας και η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Στο ΕΜΠ ωστόσο δεν έγιναν άλλες φθορές.
Οι καταστροφές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ ομάδα 50-60 ατόμων μπήκαν στο κτήριο όπου στεγαζόταν το παλιό «στέκι του βιολογικού» αναρχικών ομάδων και το οποίο εκκενώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα σύγχρονη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Στην περιοχή του πανεπιστημιακού κάμπους γίνονταν χθες το βράδυ δυο φοιτητικά πάρτυ, γεγονός που όπως φαίνεται απαγόρευσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι 50-60 βάνδαλοι να καταστρέψουν ολοσχερώς όλα τα έργα που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες για την κατασκευή της.

«Στο χώρο που θα γίνει η νέα ενιαία βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών επιστημών χθες το βράδυ περίπου 50 άτομα με βαριοπούλες και διαρρηκτικά εργαλεία παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κτηρίου, έκοψαν με τροχούς τα σίδερα της πύλης, μπήκαν μέσα και κατέστρεψαν ότι είχε χτιστεί στην πρώτη φάση της κατασκευής» λέει ο κ. Παπαιωάννου περιγράφοντας το περιστατικό.
«Τα έργα αυτά έγιναν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Ως διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε το δημόσιο χρήμα και να προβαίνουμε σε ενέργειες που θα ανεβάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο στη χώρα. Και αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει.
«Η βιβλιοθήκη αυτή θα ήταν μια ενιαία βιβλιοθήκη των φοιτητών και φοιτητριών. Όμως τα έργα θα ξαναγίνουν. Το έργο θα ολοκληρωθεί. Και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα» καταλήγει.
Οι ζημιές που έγιναν χθες ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος θα αναζητήσει τώρα τρόπους αναχρηματοδότησης του έργου


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων