«Η εκτίμησή μας είναι ότι όλες αυτές οι κρίσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα συμπτώματα της χρεοκοπίας του φιλελευθερισμού, η οποία είναι χρεοκοπία πολιτική και ιδεολογική και χρεοκοπία του φιλελευθερισμού ως μορφή και ως τρόπος εφαρμοσμένης πολιτικής. Απέναντι σε αυτή τη χρεοκοπία, η Αριστερά έχει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, την αναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, για την διαφορετική ρύθμιση σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο της οικονομίας», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της ΝΔ, όπου παρέστη εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματρικής αντιπολίτευσης.

Και προσέθεσε: «Από την άλλη φαίνεται ότι η παραδοσιακή Δεξιά δεν έχει βρει τις απαντήσεις και αυτό εκφράζεται στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι παγκόσμιοι πολιτικοί συσχετισμοί. Αυτό είναι ένας παγκόσμιος κίνδυνος. Αν η Δεξιά δεν καταφέρει να φέρει συγκροτημένες απαντήσεις απέναντι στην χρεοκοπία του φιλελευθερισμού, θα αναγκάζεται να μετατοπίζεται σε πιο ακραίες εκδοχές και αυτός είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια συγκρότηση της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, υπογράμμισε στον δικό του χαιρετισμό στο Συνέδριο πως «ομνύουμε όλοι στην συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», ενώ αναρωτήθηκε: «Πώς επικαλείται την συναίνεση ένα κόμμα, το κυβερνών, όταν σε κορυφαίας σπουδαιότητας ζητήματα, όπως το ξέσπασμα ενός πολέμου στην γειτονιά μας, δεν ενεργοποιείται ο στοιχειώδης εθνικός διάλογος και αποφασίζει ένα διοικητικό κέντρο. Πώς μπορούμε να πιστέψουμε σε μια ειλικρινή διάθεση για συνεννόηση;».

Επίσης ανέφερε ότι απαιτούνται υπερβάσεις, ώστε να μην βρεθεί πάλι η χώρα στο χείλος του γκρεμού, που απαιτούν ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο δεν θα υπολογίζει το πολιτικό κόστος και θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον. «Εμείς είμαστε παρόντες σε αυτό, ειδικά σε τομές που ενισχύουν τους θεσμούς, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την διαφάνεια, την διοικητική αποκέντρωση. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη, όταν επωμιστήκαμε μεγαλύτερο βάρος από εκείνο που μας αναλογούσε. Μένοντας μόνοι την πρώτη περίοδο της κρίσης, χωρίς ίχνος έστω προσχηματικής συναίνεσης», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, αφού ευχήθηκε καλές εργασίες στο Συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε στο πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις του και μίλησε για τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

«Η δική μας αντίληψη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία είναι τελείως διαφορετική, ωστόσο, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, ξέρετε ότι το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτικές αρχών, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτισμούς. Επιδιώκουμε ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε διαφορετικές πολιτικές, για να βγάλει ο λαός τα σωστά συμπεράσματα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσδοκώντας αντίστοιχη στάση και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», σημείωσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σημείωσε ότι οι νέες και οι νέοι βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική εκμετάλλευση με ανύπαρκτα ωράρια, με μισθούς της πείνας και κουτσουρεμένα και υπό αμφισβήτηση δικαιώματα. «Γι’ αυτό, η νεολαία είναι πρωτοπόρα στους αγώνες και τα κινήματα διεκδίκησης για όλο το περιεχόμενο της ζωής, των ονείρων και του μέλλοντός της», όπως είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τέμπη: Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής
Επικαιρότητα |

Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής

Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου σε σχέση με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη

Ευρωπαϊκό συμβούλιο: Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Επικαιρότητα |

Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου αναμένεται να εκφράσουν την απαίτηση να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Γερμανία: Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ
Επικαιρότητα |

Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ

Νέες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα στο Μάνχαϊμ – Τι αναφέρουν για τον άνθρωπο που οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν σε πεζόδρομο στη γερμανική πόλη