Έως και 60 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν από τη ρωσική βομβιστική επίθεση σε σχολείο ενός χωριού στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Ο Serhiy Gaidai είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν μια βόμβα το απόγευμα του Σαββάτου στο σχολείο στη Bilohorivka, όπου περίπου 90 άνθρωποι έβρισκαν καταφύγιο, προκαλώντας φωτιά που κατέκλυσε το κτίριο.

«Η φωτιά σβήστηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, μετά τα ερείπια καθαρίστηκαν και, δυστυχώς, βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων», έγραψε ο Gaidai στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Τριάντα άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα ερείπια, επτά από τους οποίους τραυματίστηκαν. Εξήντα άνθρωποι ήταν πιθανό να πέθαναν κάτω από τα ερείπια».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αναφορά.

Στόχος οι άμαχοι

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ότι στοχεύουν αμάχους στον πόλεμο, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

«Το κακό επέστρεψε»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το κακό επέστρεψε στην Ουκρανία εκφωνώντας μια συγκινητική ομιλία με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης, όταν η Ευρώπη γιορτάζει την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ζωή για την οποία πολέμησαν οι στρατιώτες σε αυτό τον πόλεμο τερματίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, τόνισε ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του μέσω βίντεο.

“Το κακό επέστρεψε. Ξανά!”, τόνισε. “Σε διαφορετική μορφή, με διαφορετικά συνθήματα, αλλά με τον ίδιο σκοπό”.

Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της θα νικήσουν.

“Κανένα κακό δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες, δεν μπορεί να κρυφτεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο”, υπογράμμισε.

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο στο Βερολίνο όπου αυτοκτόνησε τις τελευταίες ημέρες του πολέμου.

Η αυριανή ημέρα

Λίγες ώρες πριν την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τη νίκη του 1945 επί των Ναζί, υπάρχει προβληματισμός τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το τι θα πει ο ρώσος πρόεδρος ο οποίος βλέπει τον ουκρανικό στρατό να αντιστέκεται λυσσαλέα παρά τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή.

Φέτος, και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η ημέρα έχει ιδιαίτερη απήχηση, με ορισμένους να αναμένουν μια δραματική ανακοίνωση από τον Πούτιν με τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται ακόμη και την κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, όταν ξεκίνησε την εισβολή, περιέγραψε έναν από τους κύριους στόχους της «στρατιωτικής επιχείρησης»  ως την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας. Στα μέσα Μαρτίου, όταν απευθύνθηκε σε ένα πλήθος που κυμάτιζε σημαίες στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, τα πανό υποσχέθηκαν έναν «κόσμο χωρίς φασισμό».

Κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας

Πάντως, όλες οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις καθώς δείχνει ότι θέλει να κλιμακώσει την ένταση και να στείλει μηνύματα στη Δύση για να σταματήσει κάθε εμπλοκή.

Χθες, έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας Ουκρανίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη Νατάλια Χούμενιουκ, έξι πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα