Στη ζώνη των 870 μονάδων επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ανακάμψει μετά από το εξαήμερο πτωτικό σερί και απώλειες που ξεπέρασαν το 7%.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,22% στις 869,62 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Το μήνυμα

Είναι σημαντικό η σημερινή ανάκαμψη όχι μόνο να συντηρηθεί αλλά και να έλθει με αυξημένο τζίρο, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι τα χαρτοφυλάκια παραμένουν στη Λ. Αθηνών, αναμένοντας τα κατάλληλα σημεία εισόδου. Σε διαφορετική περίπτωση το μήνυμα που θα δοθεί είναι ότι οι πωλητές εξαντλούνται σταδιακά, αλλά δεν υπάρχουν αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η τεχνική εικόνα

Πάντως μετά την πλήρωση του στόχου των 858 μονάδων, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να δοκιμάσει με επιτυχία την πρώτη αντίσταση στην περιοχή των 882-888, προκειμένου να αλλάξει προς το θετικότερο η ψυχολογία. Σήμερα, βοηθά και η εικόνα των ευρωαγορών, αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί η ανοδική κίνηση για να μπορέσει το ΧΑ να σπάσει τον πτωτικό κύκλο που άρχισε στα τέλη του Απριλίου.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 3,06%, με τις Εθνική, Titan, Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Alpha Bank, Jumbo, ΟΠΑΠ και Quest να ακολουθούν με σημαντική άνοδο. Από την άλλη, πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Motor Oil, με τη Λάμδα να χάνει 1,03%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών