Ο περίπατος… αποδεικνύεται σε δύσκολο εγχείρημα. Αυτό είναι το σχόλιο χρηματιστηριακής πηγής στον ot.gr με αφορμή την αλλαγή του κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο από το πρωινό φλερτ με τις 870 μονάδες, πλέον παλεύει να κρατήσει ακόμη και τις 860 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% στις 858,59 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει πλέον τα 40 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό το κλίμα παρά την προσπάθεια

Μπορεί να προσπάθησε να σπάσει το πτωτικό σερί των έξι συνεδριάσεων, αλλά το κλίμα παραμένει αρνητικό, ειδικά αφότου έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονόμα άγγιξε διψήφια ποσοστά, ροκανίζοντας εισόδημα νοικοκυριών και προμήθειες επιχειρήσεων. Και όπως αναφέρει και η EBRD, η κατάσταση τώρα είναι ακόμη πιο ανησυχητική, με νέες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, οθώντας σε υψηλότερα επίπεδα τον πληθωρισμό. Και αυτό με τη σειρά του θα ροκανίσει και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία παλεύει με την ανάκαμψη μετά από την πολυετή κρίση.

Ο γενικός δείκτης

Η εικόνα του δείκτη τιμών καταναλωτή αυξήσει και πάλι τις πιθανότητες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση, προφανώς στο μέτωπο των επιτοκίων, κάτι που φαίνεται και στην αύξηση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στο 3,58%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Jumbo και Coca Cola προσπαθούν να προσφέρουν στηρίγματα με σημαντικά τους κέρδη, ενώ θετικά κινούνται και οι Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 2,56% και 2,12% αντίστοιχα, ενώ αρνητικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Λάμδα, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece