Πτώση άνω του 1% καταγράφουν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς τα lockdown στον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου την Κίνα, το ισχυρό δολάριο και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ύφεσης τροφοδότησαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης.

Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 1,31 δολ. ή 1,2% στα 104,63 δολ., φθάνοντας μέχρι και τα 103,19 δολ.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε 1,25 δολ. ή 1,2%, στα 101,84 δολ. το βαρέλι, αφού έφτασε στο ενδοημερήσιο χαμηλό των 100,44 δολαρίων.

Τη Δευτέρα, και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση από 5% έως 6% από τον Μάρτιο.

Υψηλό 20ετίας για το δολάριο

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αντανακλά την τάση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο λόγω ανησυχιών για υψηλότερα επιτόκια και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά 20 ετών, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Τα lockdown στην Κίνα

«Η κατάσταση της Covid στην Κίνα, τα αυξανόμενα ποσοστά και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ύφεσης δεν βοηθούν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής  έρευνας για τα εμπορεύματα της ING.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Ωστόσο, η έγκριση έχει καθυστερήσει λόγω αιτημάτων από μέλη της Ανατολικής Ευρώπης για εξαιρέσεις και παραχωρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές