
Την άποψη ότι δεν πρόκειται για «επιλογή» αλλά για «αδυναμία» των πολιτών να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε οχτώ τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV).
Ο Αλ. Τσίπρας παραχώρησε αυτήν την συνέντευξη ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή του κόμματος από τη βάση δηλώνοντας μάλιστα ότι τα κανάλια της περιφέρειας αποτελούν «όαση πλουραλισμού» σε μια εποχή που οι «διεθνείς οργανισμοί» για την ελευθερία του Τύπου έχουν βαθμολογήσει «χαμηλά» τη χώρα.
«Δεν είναι μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση» είπε, αναφερόμενος στην κατάθεση της τροπολογίας για τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους πολίτες. «Είναι μια ειλικρινής αγωνία αυτή που έχουμε. Τούτη την ώρα υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες νοικοκυριά που δεν αποφασίζουν να μην πληρώσουν για να μην επιβαρυνθούν, αλλά δεν έχουν να πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε παραδείγματα πολιτών που ήδη τα έβγαζαν πέρα «ίσα-ίσα» και τώρα καλούνται να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές πάνω εξαιτίας της «ρήτρας αναπροσαρμογής» που, όπως τόνισε, υπάρχει για «να μην σταματήσει η κερδοφορία της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας».
«Δεν είναι τσαμπατζήδες όπως τους κατηγόρησε ο κ. Οικονόμου», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι το να μην πληρώσουν «σήμερα δεν είναι επιλογή, είναι αδυναμία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να «αντιστοιχηθεί» με αυτήν την πραγματικότητα, ενώ στηλίτευσε τα μέτρα που εξήγγειλε για την αναδρομική ενίσχυση των 600 ευρώ, σχολιάζοντας ότι όπως «αποκαλύφθηκε» επρόκειτο για «θαύμα» που όμως δεν κράτησε «ούτε μια μέρα». «Δεν είναι θέμα επικοινωνίας είναι θέμα επιβίωσης» δήλωσε και παρέπεμψε σε οργανώσεις καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς που έχουν «αναδείξει» ότι η «ρήτρα ληστείας» αυτή είναι «παράνομη», γιατί «δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις διαφάνειας, ορθής ενημέρωσης καταναλωτών και αναλογικότητας».
Έκλεισε με το μήνυμα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών καλώντας «όσους ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα για την επόμενη ημέρα στην χώρα, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για τη πολιτική αλλαγή και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο».


Latest News

Η Μελόνι ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον
Η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, προτίθεται να ζητήσει αναθεώρηση των ιδεολογικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Η πιο ψηλή γέφυρα του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει στην Κίνα
Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2025

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Περισσότερες από 1.000 συγκεντρώσεις
Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια» χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών του Τραμπ - Στο στόχαστρο και ο Μασκ

Το Ισραήλ «χρησιμοποιεί τον κώδικά μου για να σκοτώνει παιδιά» - Η υπάλληλος της Microsoft που ύψωσε το ανάστημά της
Η Ιμπτιχάλ Αμπουσάντ διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και την τεχνογνωσία που προσφέρει η Microsoft στον ισραηλινό στρατό

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού – Πού θα χτυπήσουν πρώτα οι καταιγίδες
Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής – Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη βόρεια χώρα

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να βγει ωφελημένος από ένα γενικευμένο εμπορικό πόλεμο
Η ΕΕ συνολικά καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον χάρτη των διεθνών συμφερόντων, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο για τον ποδηλατικό αγώνα
Για σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες εννέα δήμων – Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 10:30 έως τις 14:30

Τσουχτερό κρύο με καταιγίδες - Πού αναμένεται να χιονίσει
Ραγδαία αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός από σήμερα το απόγευμα – Από Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια φτάνοντας τους 9°C

Παρέμβαση Ομπάμα: Καλεί πολίτες, κολέγια και νομικούς να αντισταθούν στην ατζέντα του Τραμπ
Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να είναι έτοιμα να χάσουν ομοσπονδιακά κονδύλια για να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή ελευθερία, αντί να «εκφοβίζονται»

Αύριο Κυριακή το έκτακτο συνέδριο του CHP – Νέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
Λογοκρισία, συλλήψεις και εκφοβισμός στην Τουρκία – «Αυτές είναι οι τελευταίες προσπάθειες μιας χούφτας αβοήθητων και φτωχών ανθρώπων να προστατεύσουν τις θέσεις τους», διαμηνύει ο Ιμάμογλου