Αλμα 7,9% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021, έναντι αύξησης 5,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,2%.
Επίσης, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 5,1%.
Όσον αφορά στους κλάδους που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο κλάδος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, κατά τον Μάρτιο 2022 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022.
Ειδικότερα καταγράφηκαν οι εξής μεταβολές σε ετήσια βάση:
Αύξηση σημείωσαν κατά 26,8% ο Δείκτης Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, κατά 4,3% ο Δείκτης Μεταποίησης (κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευή επίπλων, κατασκευή ειδών ένδυσης, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Μείωση κατέγραψαν κατά 3,7% ο Δείκτης Παροχής Νερού και κατά 16,4% ο Δείκτης Ορυχείων – Λατομείων.
Latest News
Πώς σχολιάζει το υπουργείο Οικονομίας την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα
Η Ελλάδα κλείνει την ψαλίδα με την Ευρώπη
Κομισιόν για Ελλάδα: Ανάπτυξη 2,1% και πληθωρισμός 3% το 2024 – Πόσο θα μειωθεί το χρέος έως το 2026
Οι επενδύσεις προβλέπεται να επιταχυνθούν περαιτέρω, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο κοντά στο 9% το 2025, κατά την Κομισιόν