
Σε διακοπή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής της στο εργοστάσιο της στη Σαγκάης προχώρησε η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla λόγω προβλημάτων που αφορούν τις ελλείψεις ανταλλακτικών για τα ηλεκτρικά της οχήματα, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που αποκάλυψε το Reuters.
Το εργοστάσιο σχεδιάζει να κατασκευάσει λιγότερα από 200 οχήματα την Τρίτη, σύμφωνα με το σημείωμα, πολύ λιγότερα από τα περίπου 1.200 οχήματα που κατασκεύαζε καθημερινά αφότου άνοιξε ξανά στις 19 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο ήταν κλειστό για 22 ημέρες λόγω του lockdown που είχαν επιβάλει οι τοπικές αρχές εξαιτίας του κορωνοϊού.
Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι προβλήματα προμήθειας ανάγκασαν το εργοστάσιο να σταματήσει την παραγωγή τη Δευτέρα.
Η Σαγκάη διανύει την έκτη εβδομάδα ενός εντεινόμενου lockdown λόγω έξαρσης της COVID-19, το οποίο έχει δοκιμάσει την ικανότητα των βιομηχανιών και επιχειρήσεων να λειτουργούν εν μέσω σκληρών περιορισμών στην κυκλοφορία ανθρώπων και υλικών.
Η Tesla αξίζει να σημειωθεί πως είχε προγραμματίσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει την παραγωγή σε επίπεδα πριν από το lockdown μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας έχει προγραμματίσει να δημοσιοποιήσει σήμερα Τρίτη τις πωλήσεις Απριλίου για την Tesla, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μετά την BYD.
Μείωση πωλήσεων στην Κίνα
Μια άλλη ένωση αυτοκινήτων δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εκτιμά πως οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 48% τον Απρίλιο, καθώς τα σκληρά lockdown λόγω της COVID έκλεισαν τα εργοστάσια, περιόρισαν την κυκλοφορία στους εκθεσιακούς χώρους και έβαλαν «φρένο» στις δαπάνες.
Η Aptiv, ο κύριος προμηθευτής καλωδίων της Tesla, σταμάτησε τις αποστολές από ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που προμηθεύει την Tesla και την General Motors, αφότου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, σύμφωνα με τα Reuters.
Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, γνωστό και ως Gigafactory 3, παράγει το sedan Model 3 και το crossover Model Y για την αγορά της Κίνας και για εξαγωγή.


Latest News

Στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ - Πάνω από 50 κινεζικές εταιρείες ΑΙ και τσιπ
Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις δυνατότητες του Πεκίνου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τσιπ

Η Fed έχει βγει από το «χρυσό μονοπάτι» - Καμπανάκι από τον Γκούλσμπι
Η προειδοποίηση του Γκούλμσπι έρχεται μετά έρευνα που δείχνει ότι οι καταναλωτές αναμένουν ραγδαία αύξηση των τιμών

«Game changer» η στροφή της Γερμανίας στις δαπάνες, λέει ο Ντράγκι
Αυτό που ανησυχεί τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χειρίζεται την αλλαγή πολιτικής

Τον «πόλεμο του χαλκού» ξεκινά ο Τραμπ - Ανησυχίες για εκτίναξη των τιμών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χαλκός είναι το επόμενο μεγάλο δασμολογικό στοίχημα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Η υπόσχεση της Άγκυρας στους ξένους επενδυτές - Καμία λέξη για Ιμάμογλου
Σιμσέκ και Καραχαν είχαν τηλεδιάσκεψη με διεθνείς επενδυτές προκειμένου να τους καθησυχάσουν για την πορεία της οικονομίας

Σε δίκη η Boeing για τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα 737 MAX
Η υπόθεση αφορά σε παραπλανητικές δηλώσεις της Boeing προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με προβληματικό λογισμικό του 737 MAX

«Τσουχτερός» έρχεται ο πρώτος λογαριασμός της κυβέρνησης Τραμπ
Ρωγμές στη ζήτηση «βλέπουν» οι αλυσίδες λιανικής στις ΗΠΑ - Κατανάλωση και αγορά εργασίας προοιωνίζονται ένα απογοητευτικό τρίμηνο για τις επιχειρήσεις και την οικονομία

Τι κερδίζουν Ρωσία και Ουκρανία από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Μαύρη Θάλασσα
Στον βαθμό που εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν, θα πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη πρόοδο μέχρι σήμερα

Η διπλωματία της γκαρνταρόμπας - Το «επιχείρημα» της γραβάτας
Όλα τα ρούχα στέλνουν ένα μήνυμα και αυτό του Ουκρανού προέδρου είναι ότι στέκεται στο πλευρό του λαού του όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.

Γιατί προειδοποιεί η επικεφαλής των Βραβείων Νόμπελ
Τα σχόλια της διευθύντριας του Ιδρύματος Νόμπελ έρχονται καθώς ο Τραμπ επιτίθεται σε κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς