Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς αν και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τη χθεσινή ανοδική αντίδραση των δυτικών αγορών, υπήρξε προβληματισμός από τον υψηλότερο από το αναμενόμενο στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν κέρδη, με το Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 1,63% και τον Shenzhen Component  να κλείνει στο +2,888%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,72%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,32% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,27%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε οριακά ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έπεσε 0,1% χαμηλότερα.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας για τον Απρίλιο αυξήθηκε 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Στατιστικής της χώρας, υψηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση 7,7% από τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναρριχήθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο 1,8% από τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Άνοδος στις τεχνολογικές μετοχές

Οι μετοχές τεχνολογίας στην Ασία σημείωσαν άνοδο, ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της Tencent κέρδισαν 4,4% και της Meituan σημείωσαν άνοδο 8,17%. Η NetEase επίσης σημείωσε άνοδο 5,48%. Ο δείκτης Hang Seng Tech αυξήθηκε κατά 4,64%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Nintendo στην Ιαπωνία κέρδισαν περισσότερο από 3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη απροσδόκητα split μετοχών 10 προς 1 σε μια προσπάθεια να κάνει τη μετοχή της πιο ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές.

Η Sony Group σημείωσε επίσης άλμα κατά 2,76%, με την εταιρεία να ανακοινώνει επαναγορά ιδίων μετοχών 200 δισεκατομμυρίων γιεν Ιαπωνίας (περίπου 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια) καθώς και αύξηση 56% στις πωλήσεις του PlayStation 5.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια