
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς αν και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τη χθεσινή ανοδική αντίδραση των δυτικών αγορών, υπήρξε προβληματισμός από τον υψηλότερο από το αναμενόμενο στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν κέρδη, με το Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 1,63% και τον Shenzhen Component να κλείνει στο +2,888%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,72%.
Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,32% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,27%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε οριακά ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έπεσε 0,1% χαμηλότερα.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας για τον Απρίλιο αυξήθηκε 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Στατιστικής της χώρας, υψηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση 7,7% από τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναρριχήθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο 1,8% από τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Άνοδος στις τεχνολογικές μετοχές
Οι μετοχές τεχνολογίας στην Ασία σημείωσαν άνοδο, ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες.
Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της Tencent κέρδισαν 4,4% και της Meituan σημείωσαν άνοδο 8,17%. Η NetEase επίσης σημείωσε άνοδο 5,48%. Ο δείκτης Hang Seng Tech αυξήθηκε κατά 4,64%.
Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Nintendo στην Ιαπωνία κέρδισαν περισσότερο από 3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη απροσδόκητα split μετοχών 10 προς 1 σε μια προσπάθεια να κάνει τη μετοχή της πιο ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές.
Η Sony Group σημείωσε επίσης άλμα κατά 2,76%, με την εταιρεία να ανακοινώνει επαναγορά ιδίων μετοχών 200 δισεκατομμυρίων γιεν Ιαπωνίας (περίπου 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια) καθώς και αύξηση 56% στις πωλήσεις του PlayStation 5.


Latest News

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες