Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία ημέρα ότι η επιφυλακτικότητα παραμένει στις τάξεις των αγοραστών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64%, στις 866,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι χαμηλός, στα επίπεδα των 9 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή έντονη μεταβλητότητα, αλλά και αδυναμία να εκδηλώσει μια ισχυρή αντίδραση μετά από έξι ημέρες απωλειών προβλημάτισε την αγορά, κάτι που φαίνεται και σήμερα. Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές και οι αγοραστές βρίσκονται σε διαδικασία μικρής έκθεσης σε πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όσο οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται υπό την πίεση του ελέγχου του πληθωρισμού.

Δύσκολη θέση

Τεχνικά λοιπόν το ΧΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς για να βελτιώσει την εικόνα του πρέπει να ανακτήσει το επίπεδο των 872 μονάδων, κίνηση που δεν φαίνεται στην παρούσα εφικτή. Και όσο μένει κάτω από αυτό το επίπεδο, η συνέχεια της πτωτικής κίνησης είναι το πιθανότερο σενάριο, ειδικά όσο και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι εύθραυστο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Σαράντης κερδίζει 6,12%, με τις Βιοχάλκο, Jumbo, Quest και ΔΕΗ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά λειτουργούν και οι ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Motor Oil, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Χρυσός: «Ανεβαίνει» η τιμή λόγω των δασμών Τραμπ
Commodities |

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια

Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια