Η επενδυτική αμφιβολία ήταν διάχυτη στη δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς παρά τις αισιόδοξες πρωινές προσπάθειες και το ενδοσυνεδριακό υψηλό των +1,65%, η ημέρα βρήκε τον Γενικό Δείκτη να κλείνει πέριξ του αμετάβλητου, μετά από 11 εναλλαγές προσήμου.
Η αδυναμία των αγοραστών να υπερτερήσουν στο ταμπλό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα συνυπολογίζοντας την πολύ θετική εικόνα των υπολοίπων μεγάλων Χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, με τον DAX40 να καταγράφει κέρδη 2,3% και τον 50άρη eurostoxx +2,1%, ενώ και η Wall Street άνοιγε με κέρδη 1,8% μεσοσταθμικά στους Δείκτες της.
Και αυτό είναι αληθές υπό το πρίσμα της αρνητικής συσχέτισης της ελληνικής χρηματαγοράς, υπονοώντας ωσαύτως τη διστακτικότητα για την οποιαδήποτε ανοδική συνέχιση, δεδομένου ότι ήδη βρίσκεται με ενεργό σήμα short από τις 910 μονάδες και την τότε επιβεβαίωση της εισόδου σε αρνητική περιοχή.
Έτι περαιτέρω και αναγνωρίζοντας ότι το επίπεδο των 872 μονάδων συνιστούσε και κοντινή τεχνική αντίσταση, η άρνηση των πωλητών να αφήσουν τον Δείκτη πάνω από εκεί (ΥΗ 873,35) ελλοχεύει τον κίνδυνο συνέχισης της πτώσης, με τη ζώνη υποδοχής να βρίσκεται στις 820.
Συνολικά, 14 μετοχές κατέγραψαν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών οι ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και ΚΡΙ, αναδεικνύοντας και το κακό διαμορφούμενο κλίμα, ενώ και η υψηλή συν/κη δραστηριότητα άνω των 100 εκατ. ευρώ συνεπικουρεί στα παραπάνω.