
Με μια πληθώρα εταιρειών να επενδύουν στα ιπτάμενα οχήματα του μέλλοντος, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι καταρτίζει κανόνες για την αδειοδότηση των πιλότων.
Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κατακόρυφης προσαπογείωσης (eVTOL) προμοτάρονται το τελευταίο διάστημα ως ιπτάμενα ταξί που θα καθορίσουν το μέλλον της αστικής κινητικότητας, και αρκετές εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοιες λύσεις έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, επισημαίνει το Reuters.
Η FAA ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τροποποίηση της ρυθμιστικής διαδικασίας ώστε να προσφέρει ένα «προβλέψιμο σχέδιο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες εκπαίδευσης και πιστοποίησης των πιλότων που θα χειρίζονται αυτά τα νέα αεροσκάφη».

Tο eVTOL της Joby έξω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2011 (Reuters)
Η αλλαγή πορείας στην κατάρτιση του πλαισίου «θα εξαλείψει την ανάγκη για ειδικές προϋποθέσεις και εξαιρέσεις».
Η υπηρεσία εξήγησε πως οι αλλαγές είναι απαραίτητες δεδομένου ότι το σημερινό πλαίσιο δεν προβλέπει την ανάγκη εκπαίδευσης πιλότων για αεροσκάφη που «απογειώνονται σε λειτουργία ελικοπτέρου, περνούν σε λειτουργία αεροπλάνου για την πτήση, και μετά επανέρχονται σε λειτουργία ελικοπτέρου για την προσγείωση».
Πολλές νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν eVTOL έχουν τη στήριξη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών ή άλλων επενδυτών. Η Toyota έχει μερίδιο στην Joby Aviation, η United Airlines και η Stellantis επενδύουν στην Archer Aviation, ενώ η American Airlines Group και η Honeywell International στηρίζουν τη βρετανική Vertical Aerospace.
Η Joby, η οποία πέρυσι παρουσίασε το πρωτότυπο του ιπτάμενου ταξί της έξω από το χρηματιστήριο της Ουόλ Στριτ, ελπίζει να λανσάρει το 2024 υπηρεσία διαμοιρασμού πτήσεων.


Latest News

Τέλος στις κριτικές και βαθμολογήσεις για σχολεία στο Google maps
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο