
Η Ansys και η BMW επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη σειράς εργαλείων προσομοίωσης για προηγμένα συστήματα υποβοήθουμενης οδήγησης (ADAS) και αυτοματοποιημένης/ αυτόνομης οδήγησης.
Μέσω της συνεργασίας ο όμιλος BMW θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 (L3) στους καταναλωτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πλευρών «η συνεργασία είναι το κλειδί για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος ADAS και των αυτόνομων οχημάτων (AV), ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που διατίθενται στην αγορά».
Οι προκλήσεις ανάπτυξης οχημάτων χωρίς οδηγό
Οι τεχνολογίες οχημάτων χωρίς οδηγό είναι πολύπλοκα συστήματα που θέτουν πολλές προκλήσεις για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και διατήρησης χαρτών, της μίμησης ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων, της υπέρβασης των καιρικών συνθηκών και των κανονισμών σχεδιασμού, καθώς και της διαχείρισης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Για να επιτύχουν λειτουργίες επιπέδου L3 οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να θεμελιώσουν ισχυρή ασφάλεια, σύμφωνα με τα δεδομένα που εξάγονται μετά από δοκιμαστική οδήγηση εκατομμυρίων χιλιομέτρων, για να κατανοήσουν τον τρόπο που θα λειτουργούν τα συστήματα AV.
Ο Όμιλος BMW θα χρησιμοποιήσει λύσεις λογισμικού της Ansys ως μέρος της σειράς εργαλείων που καθορίζει τον σχεδιασμό των δοκιμασιών, καθοδηγεί την εκτέλεσή τους, συλλέγει και συγκεντρώνει πληροφορίες για κρίσιμα δεδομένα του συστήματος. Με τις δυνατότητες του λογισμικού της Ansys, οι μηχανικοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν γρηγορότερα τη σχεδίαση και οργάνωση των προσομοιωμένων ροών εργασίας. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους αλγόριθμους, το λογισμικό αναζητά αποτελεσματικά και αυτόματα τις πιο στιβαρές σχεδιαστικές λύσεις για να βοηθήσει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού, επιτάχυνοντας το χρόνο ανάπτυξης και μείωνοντας το συνολικό κόστος του έργου.
Λογισμικό αιχμής
«Η αυτόνομη οδήγηση είναι μία από τις βασικές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε η Prith Banerjee, επικεφαλής τεχνολογίας στην Ansys. «Θα είναι εφικτή μόνο με λύσεις λογισμικού αιχμής που είναι εγγενείς στο cloud, διαβαθμισμένες, κατάλληλες για τεράστιο όγκο δεδομένων, ανοιχτές και επεκτάσιμες. Η αυτοματοποιημένη αλυσίδα εργαλείων χρησιμοποιεί δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την επεκτασιμότητα των λύσεων προσομοίωσης της Ansys για να βελτιώσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των εφαρμογών AV και να αφαιρέσει τα εμπόδια κόστους για την ανάπτυξή τους».
«Η επίτευξη αυτονομίας επιπέδου 3 αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για εμάς και μια ευκαιρία να επιδείξουμε την υψηλού επιπέδου τεχνολογία καινοτομίας που διαθέτουμε σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Nicolai Martin, Senior Vice President, Driving Experience του Ομίλου BMW.


Latest News

Η Baidu λάνσαρε δύο νέα μοντέλα ΑΙ και υπιστηρίζει ότι είναι ανταγωνιστικά της DeepSeek
Η Baidu δήλωσε ότι το τελευταίο μοντέλο βάσης ERNIE 4.5 έχει «εξαιρετική ικανότητα πολυτροπικής κατανόησης»

Data Center: Ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος; – Τι αποκαλύπτει έρευνα του Harvard
Το ενεργειακό κόστος για τα data center πρέπει να μειωθεί -Θα το πληρώσουν οι καταναλωτές δείχνει το Harvard

ASML: Η μάχη που θα κρίνει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης – Ο ανταγωνισμός από Κίνα και Ιαπωνία
Το να καταφέρει ένας ανταγωνιστής να προσπεράσει την ASML δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως Κίνα και Ιαπωνία κάνουν σημαντικά βήματα

OpenAI και Μασκ συμφωνούν σε γρήγορη δίκη για αλλαγή μοντέλου λειτουργίας της startup
Ο δικαστής απέρριψε αυτό το μήνα το αίτημα του Μασκ να αναστείλει τη μετάβαση της OpenAI σε κερδοσκοπικό μοντέλο

Salesforce: Νέες δυνατότητες ενσωμάτωσης αυτόνομων AI Agents στις επιχειρήσεις
Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Agentforce 2dx, της νεότερης έκδοσης της πλατφόρμας Agentforce

Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο τα fake news στο χρηματιστήριο λόγω ΑΙ
Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα θα «χτυπήσουν νωρίς, θα χτυπήσουν σκληρά και θα χτυπήσουν στην καρδιά» του ζητήματος

Ποια κατηγορία AI «φέρνει» έσοδα 57 δισ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια
Σύμφωνα με την μελέτη της Juniper, προβλέπεται ότι τα έσοδα αυτά, θα προέλθουν από τα οφέλη της ενσωμάτωσης AI Agents στις διάφορες υπηρεσίες

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει για τα καλά τα logistics - Ο ρόλος των ρομπότ
Η πολυεθνική εταιρεία logistics DHL χρησιμοποιεί τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη στις αποθήκες της

Προχωρά την ανάπτυξη των δικών της AI μικροτσίπ η Meta Platforms
Η Meta Platforms έχει ξεκινήσει μια μικρή παραγωγή του τσιπ και σχεδιάζει να την αυξήσει για χρήση σε ευρεία κλίμακα, αν η δοκιμή πάει καλά

Η καλά κρυμμένη «συνταγή» της τεχνητής νοημοσύνης - Πώς οι εταιρείες παράγουν φθηνές λύσεις
Πόσο κοστίζει να ξεκινήσεις μια εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη; - Η απάντηση κάθε μέρα όλο και λιγότερο