Η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση μιας πολυτελούς κατοικίας 10 εκατομμυρίων ευρώ (10,4 εκατομμυρίων δολαρίων) λόγω «ισχυρής πεποίθησης» ότι ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζοάο Κραβίνιο.
Όπως προκύπτει από το κτηματολόγιο, η έπαυλη στο πολυτελές θέρετρο Quinta do Lago στο Αλγκάρβε, είναι «παγωμένη» που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πουληθεί, να ενοικιαστεί ή να υποθηκευθεί, από τις 25 Μαρτίου κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών, ένα μήνα μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Έχουμε μια ισχυρή πεποίθηση, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι το σπίτι ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς», είπε ο Κραβίνιο στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.
«Η πρόκληση εδώ είναι ότι πολλοί από αυτούς στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις δεν έχουν τις περιουσίες και τα περιουσιακά τους στοιχεία στο όνομά τους».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, η οποία δημοσίευσε αρχικά την είδηση, ο πρώην ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Τσέλσι προσπάθησε να πουλήσει το ακίνητο 15 ημέρες πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω της Millhouse Views LLC με έδρα το Ντέλαγουερ, ιδιοκτησίας Millhouse LLC, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.
Σύμφωνα με την Publico, η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depositos, παρατήρησε μια κινητικότητα αναφορικά με την πώληση του ακινήτου και ειδοποίησε τις αρχές. Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters, ότι υπήρχε μια πινακίδα έξω από την περιφραγμένη έπαυλη που έλεγε ότι είχε πουληθεί.
Ο Αμπράμοβιτς έχει τιμωρηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έχει τέτοιους δεσμούς.
Στον δισεκατομμυριούχο δόθηκε η πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο του 2021 βάσει νόμου που προσέφερε πολιτογράφηση σε απογόνους Σεφαραδιτών Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική χερσόνησο κατά τη Μεσαιωνική Ιερά Εξέταση.
Η υπόθεση προκάλεσε σοκ σε όλη την Πορτογαλία, οδηγώντας τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα και να συλλάβουν έναν ραβίνο που ήταν υπεύθυνος για την πιστοποίηση που επέτρεψε στον Αμπράμοβιτς να αποκτήσει την υπηκοότητα.
Latest News
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου