Τη δοκιμαστική μη επανδρωμένη αποστολή Orbital Flight Test-2 (OTF-2) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και η Boeing.

Πρόκειται για τη δεύτερη δοκιμαστική μη επανδρωμένη αποστολή του διαστημικού σκάφους CST-100 Starliner της Boeing σε συνεργασία με τη NASA.

Το Starliner, θα εκτοξευτεί με έναν πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η NASA χθες, Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αποστολής, το Starliner αναμένεται να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) περίπου 24 ώρες μετά την εκτόξευση, μεταφέροντας 250 κιλά προμηθειών και εξοπλισμού. Θα παραμείνει 5-10 ημέρες εκεί προτού αναχωρήσει από τον ISS για να επιστρέψει στη Γη.

Το διαστημικό σκάφος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα επιστρέψει μεταφέροντας φορτίο περίπου 300 κιλών, συμπεριλαμβανομένων επαναχρησιμοποιούμενων δεξαμενών που χρησιμοποιούνται για την παροχή οξυγόνου στα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη