Η Ρωσία πιθανότατα έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο των δυνάμεων που ανέπτυξε στην Ουκρανία για τον έλεγχο της χώρας και πιο πρόσφατα την περιοχή του Ντονμπάς. Αυτό ισχυρίστηκε με ανάρτηση του σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Παρά τις μικρής έκτασης αρχικές επιτυχίες της η Ρωσία απέτυχε να κερδίσει σημαντικό έδαφος τον τελευταίο μήνα, σχολιάζει το βρετανικό υπουργείο επισημαίνοντας πως πλέον η ρωσική προέλαση έχει χάσει την δυναμική της και έχει βγει αισθητά εκτός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει το Κρεμλίνο για τις επιχειρήσεις.

Εκτιμά δε, πως πλέον οι ρωσικές απώλειες πιθανότατα φτάνουν έως και το ένα τρίτο των δυνάμεων που είχε αναπτύξει από την εισβολή στη χώρα, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά θεωρείται απίθανο πως η Ρωσία θα καταφέρει να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό της προέλασης των δυνάμεων της μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες.

Θυμίζουμε πως μετά το πρώτο διάστημα των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των οποίων οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν μέχρι τα προάστια του Κιέβου, η ισχυρή αντίσταση των Ουκρανών υποχρέωσε την Μόσχα να αναδιπλωθεί και να επικεντρώσει την επίθεση της στα βορειοανατολικά, από το Ίζιουμ έως το Ντονμπάς. Πάντως, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως ήδη από την πλευρά τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια δυναμική αντεπίθεση για την απώθηση των Ρώσων από το Ίζιουμ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα