
Η Γερμανία θα αντιταχθεί στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμη επένδυση στην πολιτική της «ταξινόμησης» για τον χαρακτηρισμό συγκεκριμένων επενδύσεων ως πράσινων, δήλωσε η γερμανική κυβέρνηση.
Οι Βρυξέλλες χρειάζονται την έγκριση των χωρών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σχέδιό τους να χαρακτηριστεί το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια ως φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις, κάτι που έχει διχάσει τα κράτη-μέλη.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, είναι μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν να το απορρίψουν όταν οι χώρες προσέλθουν για να ψηφίσουν το σχέδιο τις επόμενες εβδομάδες.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εκφράσει την αντίθεσή της στους κανόνες ταξινομίας για την πυρηνική ενέργεια. Αυτό το “όχι” είναι ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα που καθιστά σαφές ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι βιώσιμη και επομένως δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της ταξινομίας», ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος της Γερμανίας.
«Συνεπώς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ψηφίσει ώστε το Συμβούλιο να αντιταχθεί στην κατ’ εξουσιοδότηση νομική πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφεραν τα υπουργεία.
Για να μπλοκαριστεί το σχέδιο, θα πρέπει 20 από τις 27 χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν – ποσοστό που θεωρείται απίθανο να επιτευχθεί. Ωστόσο, η στάση της Γερμανίας θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου η πλειοψηφία των 705 βουλευτών θα μπορούσε να αντιταχθεί στους κανόνες για το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά στην ψηφοφορία του Ιουλίου.
Η ταξινομία της ΕΕ σχεδιάστηκε για να παρέχει ένα «χρυσό πρότυπο» για τις πράσινες επενδύσεις, χαρακτηρίζοντας ως φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις μόνο εκείνες που προστατεύουν πραγματικά τον πλανήτη.


Latest News

«Καμπανάκι» Ντίμον για εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς

Καμπανάκι Scope προς ΗΠΑ - Πότε θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητά της
Η Scope είναι η πρώτη εταιρεία αξιολόγησης που απευθύνει μια τόσο αυστηρή προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ

Η Honda «μετακομίζει» στις ΗΠΑ- Σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή απο Καναδά και Μεξικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Honda πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων

Μπαϋρού: Το χρέος και το δημόσιο έλλειμα καθιστούν τη Γαλλία ευάλωτη
Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για να αντιμετωπίσει ένα «τσουνάμι αποσταθεροποίησης», λέει ο πρωθυπουργός Μπαϋρού

ΕΕ και ΗΠΑ μιλούσαν επί δυόμιση ώρες για τους δασμούς... χωρίς αποτέλεσμα
ΕΕ και Αμερικανοί διαπραγματευτές συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το θέμα των δασμών αλλά η συνάντηση ήταν άκαρπη

Bank of America: Νέο ρεκόρ από τις συναλλαγές μετοχών – Αύξηση εσόδων από δάνεια
Τα έσοδα της Bank of America από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,18 δισ. δολάρια

Citigroup: Υψηλά κέρδη από συναλλαγές στις μετοχές και στο σταθερό εισόδημα
Το τμήμα συναλλαγών της Citigroup ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Οι φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ αποθηκεύουν φάρμακα πριν την επιβολή δασμών
Η αύξηση των εξαγωγών απο την Ιρλανδία προς τις ΗΠΑ μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη συσσώρευση αποθεμάτων, λέει η Τραπεζα της Ιρλανδίας.