To In και ο ΟΤ αποχαιρετούν με βαθύ πόνο τον Κώστα Τσαούση. Δεν ήταν απλώς ένα συνάδελφος, ήταν ένα σημείο αναφοράς για όλες και όλους μας. Ήταν και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος που έχουμε για την ενημέρωση.

Με μεγάλη διαδρομή σε πολλά μέσα, ο Κώστας Τσαούσης έγραψε ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ και στη δημοσιογραφία.

Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με μια αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μια βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας. Με μια ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε για όλες και για όλους μας πραγματικός δάσκαλος.

Ήταν μεγάλη τιμή που το τελευταίο διάστημα συνεργαζόταν μαζί μας και το εγχείρημα του ΟΤ δεν θα είχε στηθεί χωρίς τη δική του δημιουργικότητα και ενεργητικότητα. Είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμη και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμη πιο μεγάλο.

Εμείς θα κρατήσουμε όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί του σε δημοσιογραφικά γραφεία και σαν τελευταία εικόνα τη χαρά που έδειχνε όταν καταφέραμε να κάνουμε το ΟΤ FORUM.

Καλό ταξίδι Κώστα

Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης

«Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» ανέφερε ο ίδιος στο βιογραφικό σημείωμά του, κάνοντας ένα τυπικό έγγραφο ενδιαφέρον. Πάντα ήξερε να πει και να γράψει με τρόπο μοναδικό μια ιστορία, που καθήλωνε τον ακροατή και έκανε τον αναγνώστη να διαβάσει απνευστί ακόμη και θέμα το οποίο δεν ήταν στα ενδιαφέροντά του.

Απόδειξη της ποιότητας και της δύναμης της πένας του, η επιτυχημένη στήλη του Inside stories στην ηλεκτρονική μορφή του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί πέντε δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).

Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική συντακτική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός ρεπόρτερ με δύο εκπομπές.

Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», και έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε με επιτυχία και σύμβουλος έκδοσης στο ιστορικό περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».

Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα sites protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της οικογένειας της «Alter Ego», όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ