![Γουόρεν Μπάφετ: Είσοδος στη Citigroup με 3 δισ. δολάρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/buffet.jpg)
Το 2,8% της Citigroup απέκτησε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, καταβάλλοντας 3 δισ. δολάρια. Για να χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση η Berkshire αποσύρθηκε από την Wells Fargo, ένα ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ήταν βασικό στοιχείο στο χαρτοφυλάκιο του Μπάφετ για περισσότερο από τρία χρόνια.
Ο 91χρονος επενδυτής παρακολουθούσε από το περιθώριο την υποχώρηση των μετοχών, προχωρώντας κατόπιν σε μαζικές αγορές. Στο τέλος του 2021, η Berkshire «καθόταν» σε ένα «μαξιλάρι» 146,7 δισ. δολαρίων που της έδιναν τη δυνατότητα να προχωρά εύκολα σε αγορές.
Η μετοχή της Citigroup έχει υποχωρήσει περισσότερο από 21% φέτος, χαμηλότερα από τον S&P 500 ο οποίος υποχώρησε 16%.
Δυσκολίες
Η τράπεζα υστερεί σε σχέση με τους αντιπάλους της στη Wall Street σε κρίσιμες μετρήσεις κερδοφορίας εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενώ οι εξελίξεις στη Ρωσία ενδέχεται να της κοστίσουν έως και 3 δισ. δολάρια.
Η επικεφαλής, Τζέιν Φρέιζερ, έχει υποσχεθεί να ενισχύσει τις αποδόσεις αποχωρώντας από λιγότερο αποδοτικές εταιρείες της λιανικής τραπεζικής και ειδικευόμενη σε εταιρείες διαχείρισης περιουσίας και συναλλαγών.
Το πετρέλαιο
Πριν την είσοδο στη Citigroup, ο Μπάφετ είχε αγοράσει μετοχές αξίας 7,7 δισ. δολαρίων στην Occidental Petroleum ενώ αύξησε το μερίδιό του στην Chevron. Οι μετοχές της Occidental σημείωσαν άνοδο σχεδόν 120% και της Chevron 45%, καθώς το κόστος ενέργειας έχει αυξηθεί λόγω της ισχυρής ζήτησης και της προοπτικής να περιοριστούν περαιτέρω οι ροές από τη Ρωσία.
Η εταιρεία του Buffett επένδυσε επιπλέον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Paramount Global, τον αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης που προηγουμένως ήταν γνωστός ως ViacomCBS, και αγόρασε μετοχές αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα Ally Financial.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων