
Η Apple φέρεται να δοκιμάζει την εφαρμογή έγχρωμης οθόνης τεχνολογίας E Ink σαν εξωτερική επιφάνεια για μια αναδιπλούμενη συσκευή που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.
Την αποκάλυψη έκανε ο αναλυτής της TFI Asset Management, Ming-Chi Kuo, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στις «προβλέψεις» των κινήσεων που πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Kuo διατηρεί ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ επιτυχημένων προβλέψεων κυρίως επειδή διαθέτει έγκυρες πηγές σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας που χρησιμοποιεί η Apple. Δηλαδή μέσα στις εταιρείες που προμηθεύουν την Apple με υλικά και εξαρτήματα.
Οι περισσότερες αναδιπλούμενες συσκευές, σε μέγεθος tablet, συνδυάζουν μία μεγάλη, εσωτερική οθόνη με μία μικρότερη εξωτερική που επιτρέπει τον γρήγορο έλεγχο ειδοποιήσεων. Η τεχνολογία οθόνης που χρησιμοποιείται είναι το OLED πάνελ. Εδώ φαίνεται ότι έρχεται να διαφοροποιηθεί η Apple χρησιμοποιώντας μία οθόνη τεχνολογίας E Ink που διαθέτει λιγότερα χρώματα αλλά είναι ασύγκριτα πιο αποδοτική σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.
Η τεχνολογία E Ink
Η τεχνολογία E Ink έγινε ευρύτερα γνωστή από την εφαρμογή στις μονόχρωμες οθόνες των συσκευών e-book Kindle της Amazon. Ωστόσο, η εταιρεία διαθέτει και πάνελ ίδιας τεχνολογίας αλλά έγχρωμα. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοινώθηκε και η έκδοση E Ink Gallery 3 που είναι ικανή να παράγει περισσότερα χρώματα και σε υψηλότερη ανάλυση.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση έχει ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης, αν και παραμένει υποδεέστερη των πάνελ τεχνολογίας OLED ή LCD.
Οι φήμες
Οι φήμες ότι η Apple σχεδιάζει να ακολουθήσει τις Samsung και Huawei στον τομέα των αναδιπλούμενων συσκευών είναι έντονες το τελευταίο διάστημα. Ήδη από το 2021, αναφορές ήθελαν την αμερικανική εταιρεία να δοκιμάζει διάφορους τύπους αναδιπλούμενων οθονών, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο αναλυτής Kuo προέβλεπε ότι η Apple θα μπορούσε να λανσάρει μία συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη 9 ιντσών μέχρι το 2025.
Το Bloomberg από την πλευρά του υποστήριξε σε δημοσίευμά του ότι η Apple ενδέχεται να ετοιμάζει μία επιπλέον συσκευή, με μεγαλύτερη αναδιπλούμενη συσκευή στις 20 ίντσες, η οποία ενδέχεται να είναι έτοιμη και να λανσαριστεί εμπορικά το 2026.
Το πλεονέκτημα
Παρά το γεγονός ότι η Apple θα μπει με καθυστέρηση στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών, θα έχει ένα πλεονέκτημα στη μορφή του λειτουργικού συστήματος iPadOS, δηλαδή ένα λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά διαμορφωμένο για tablet συσκευές. Αντίθετα, οι άλλοι δημιουργοί foldable συσκευών (Samsung, Oppo, Huawei, Honor) βασίζονται στο Android που προσφέρει μάλλον μέτρια υποστήριξη για συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που η Google διαβεβαιώνει ότι θα διορθώσει σύντομα.


Latest News

Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Μετά τον πρώτο μήνα δοκιμών, η ιταλική εφημερίδα Il Foglio προσέλαβε το σύστημα ως μόνιμο υπάλληλο.

Σημεία ζωής σε άλλο πλανήτη; Πολλοί αστρονόμοι αμφιβάλλουν
Αέρια που υποτίθεται ότι παράγονται αποκλειστικά από ζωντανούς οργανισμούς ανιχνεύτηκαν στιν πλανήτη K2-18b. Ή μήπως όχι;

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Στο στόχαστρο ξανά η Google - Η νέα δίκη για μονοπωλιακές πρακτικές
Η απόφαση επιτρέπει στις ΗΠΑ να υποστηρίξουν ότι η Google πρέπει να πουλήσει διαφημιστικά εργαλεία

Η SpaceX του Μασκ κοντά στο να αναλάβει την κατασκευή της πυραυλικής ασπίδας Golden Dome του Τραμπ
Η SpaceX έχει προτείνει να καθιερώσει τον ρόλο της στο «Golden Dome» ως «συνδρομητική υπηρεσία»

Τέλος στις κριτικές και βαθμολογήσεις για σχολεία στο Google maps
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη