Η H&M αναμένεται να πληρώσει το ποσό των 36 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο συμβιβασμού, προκειμένου να κλείσει την υπόθεση αναφορικά με τις κατηγορίες, ότι κρατούσε παράνομα εκατομμύρια δολάρια σε δωροκάρτες που οι πελάτες δεν χρησιμοποίησαν ποτέ.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς, η σουηδική εταιρεία, της οποίας το πλήρες όνομα είναι H&M Hennes & Mauritz AB, θα καταβάλει 28,26 εκατομμύρια δολάρια στο κράτος και 7,74 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πληροφοριοδότη, τον Γουίλιαμ Φρεντς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Τζέιμς είπε ότι τουλάχιστον από το 2008 η H&M έχει κρατήσει παράνομα τουλάχιστον 18,4 εκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητα υπόλοιπα δωροκάρτας στους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς, αντί να τα μεταφέρει στο Ταμείο Εγκαταλελειμμένης Περιουσίας της πολιτείας.

Είπε επίσης ότι η H&M είπε επανειλημμένα ψέματα για τις μη πραγματοποιηθείσες μεταφορές λέγοντας ότι μια εταιρεία από το Οχάιο, η οποία δεν είχε καμία υποχρέωση να στείλει τα υπόλοιπα στη Νέα Υόρκη, διαχειριζόταν την επιχείρηση δωροκαρτών της.

«Το γραφείο μου έχει μηδενική ανοχή για εταιρείες που αγνοούν το νόμο και γεμίζουν τις τσέπες τους με χρήματα που ανήκουν σε εργατικούς ανθρώπους», είπε η Τζέιμς, τονίζοντας ότι «η παραβίαση του νόμου δεν είναι ανεκτή».

Η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη έχει περίπου 4.800 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και σημείωσε καθαρές πωλήσεις 199 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (20,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Ο Φρεντς είχε μηνύσει την H&M το 2016, κατηγορώντας την για παραβίαση του νόμου περί ψευδών αξιώσεων της Νέας Υόρκης και ενός νόμου που διέπει την εγκαταλειμμένη ιδιοκτησία. Οι δικηγόροι του δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι πελάτες με αχρησιμοποίητες δωροκάρτες H&M που εκδόθηκαν μεταξύ 2004 και 2014 μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στην H&M ή να υποβάλουν αξίωση στο Γραφείο Αζήτητων Κεφαλαίων της Νέας Υόρκης .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή