Σε κλίμα βαθιάς οδύνης είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, το πρωί της Πέμπτης, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Λίγο πριν τις 11:30 πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι, αποχαιρέτησε τον Κώστα Τσαούση που έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη στη δημοσιογραφία.

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, αδυνατώντας να πιστέψουν την ξαφνική απώλεια.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Αντώνης Καρακούσης, ο διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου Χρήστος Δόγας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, o δημοσιογράφος Ανδρέας Παναγόπουλος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του MEGA Χάρης Γούλιος, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου, ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος και πολλοί άλλοι.

Τραγικές φιγούρες, τα μέλη της οικογένειας του Κώστα Τσαούση που δεν μπορούσε να πιστέψουν τον χαμό του.



Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης

«Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» ανέφερε ο ίδιος στο βιογραφικό σημείωμά του, κάνοντας ένα τυπικό έγγραφο ενδιαφέρον

Πάντα ήξερε να πει και να γράψει με τρόπο μοναδικό μια ιστορία, που καθήλωνε τον ακροατή και έκανε τον αναγνώστη να διαβάσει απνευστί ακόμη και θέμα το οποίο δεν ήταν στα ενδιαφέροντά του. Απόδειξη της ποιότητας και της δύναμης της πένας του, η επιτυχημένη στήλη του Inside stories στον OT.gr.

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί πέντε δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).

Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική συντακτική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός ρεπόρτερ με δύο εκπομπές.

Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», και έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε με επιτυχία και σύμβουλος έκδοσης στο ιστορικό περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».

Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τις ιστοσελίδες protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της οικογένειας της «Alter Ego», όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Γάζα: Μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, η ανθρωπιστική καταστροφή και ο «γρίφος» της δεύτερης προεδρίας Τραμπ
Επικαιρότητα |

Μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η ανθρωπιστική καταστροφή και ο «γρίφος» της δεύτερης προεδρίας Τραμπ

Σε μια μεταβαλλόμενη Μέση Ανατολή, η διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα είναι το βραχυπρόθεσμο διακύβευμα, αλλά μακροπρόθεσμα είναι η λύση των δύο κρατών για το παλαιστινιακό