
Την κατασκευή νέου Καλωδιακού Σταθμού Προσαιγιάλωσης οπτικών ινών (Cable Landing Station – CLS) στη νότια πλευρά της Κρήτης, εντάσσει στον άμεσο σχεδιασμό της η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.
Ο νέος καλωδιακός σταθμός θα λειτουργεί ως σημείο υποδοχής διεθνών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με πολλαπλούς προορισμούς προς την Ευρώπη και την Ασία.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη νέα υποδομή, η Grid Telecom θα είναι σε θέση να παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής αξιοπιστίας, μέσω εναλλακτικών οδεύσεων οπτικών ινών, με υφιστάμενα και νέα Data Centers στην Κρήτη, στην ηπειρωτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση στις γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τόσο τα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα MINOAS East-West και APOLLO East-West όσο και το εκτεταμένο χερσαίο οπτικό δίκτυο που διαθέτει.
Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή προσαιγιάλωση, λειτουργία και περαιτέρω διασύνδεση των καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών με επίγεια και υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Επιπλέον, προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών εφαρμογών.
Η συνεργασία της Grid Telecom με τους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων θα προσφέρει διασύνδεση ανοικτής πρόσβασης στους χονδρεμπορικούς πελάτες, εξασφαλίζοντας μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και άλλους προορισμούς πέραν αυτής.
«Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να επεκτείνουμε στρατηγικά τις υπηρεσίες μας προς τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην Κρήτη θα υποστηρίξει σημαντικά την υλοποίηση νέων διεθνών εναλλακτικών οδεύσεων. Παράλληλα, θα ενισχύσει το γεωστρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως κρίσιμου τηλεπικοινωνιακού κόμβου ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής της Grid Telecom.


Latest News

Μετά το Πάσχα η είσοδος της Qualco στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Qualco, που μετρά πάνω από 25 χρόνια από την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Fitch - Γιατί προηγούνται Εθνική και Eurobank
Οι ναβαθμίσεις για τις ελληνικές τράπεζες αντικατοπτρίζουν επίσης τη βελτιωμένη αξιολόγηση της Fitch για το λειτουργικό περιβάλλον της Ελλάδας σε «bbb-»

BriQ Properties: Αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 89% – Διανομή μερίσματος 0,135 ευρώ/μετοχή
Η BriQ Properties εκτιμά πως θα πετύχει υψηλότερα έσοδα και καλύτερα περιθώρια κέρδους για τη χρήση του 2025

Ανάδειξη καινοτόμων ιδεών με το Beyond Tomorrow Competition
Ο διαγωνισμός Beyond Tomorrow Competition υλοποιείται με την στήριξη των HDB, KPMG και ΕΚΚΟΜΕΔ Creative Greece

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ελαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Η Fais Group εξαγοράζει το 100% θυγατρικής - Η πρώτη επένδυση μετά την είσοδο στο XA
Η εξαγορά από την Fais Group έγινε με τη χρήση των εσόδων που άντλησε από τη δημόσια προσφορά για την εισαγωγής το Χρηματιστήριο

ΤΜΕΔΕ: Νέα δεδομένα για τις εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις
«Ενισχύουμε τις ανταποδοτικές καλύψεις των μελών, με ένα και μόνο στόχο, να είμαστε δίπλα τους οποτεδήποτε το χρειαστούν», τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η UBS - Βλέπει περιθώριο ανόδου έως 30%
Παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες η UBS, με αξιολογήσεις αγοράς και στις τέσσερις συστημικές - Πού «συνωστίστηκαν» οι επενδυτές