Τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην Γερμανία τον Απρίλιο, λόγω του πολύ υψηλού ενεργειακού κόστους, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis.

Σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 33,5%, ενώ χωρίς την ενέργεια η αύξηση διαμορφώνεται στο 16,3%.

Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 87,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Η τιμή του φυσικού αέρια εκτοξεύτηκε στο ιλιγγιώδες ποσοστό της τάξης του 154,8% σε ετήσια βάση και είναι από τους σημαντικότερες παράγοντες ανόδου των τιμών της ενέργειας.

Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά 26,0% σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικές αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν επίσης στα μέταλλα, τα λιπάσματα, τις έτοιμες ζωοτροφές για ζώα εκτροφής και τα ξύλινα δοχεία, αναφέρει η Destatis.

Οι τιμές των μη ανθεκτικών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 13,2% σε ετήσια βάση, οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 8,3% και οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Έρευνα και καινοτομία: Το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας
Διεθνή |

Κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη η έρευνα και η καινοτομία

Η δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.